News Flash:

EMOTII mari pentru Liviu Dragnea. Seful PSD afla azi daca poate fi premier

4 Aprilie 2017
930 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea5
Dupa doua amanari, Curtea Constitutionala decide astazi asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu ii permite liderului PSD Liviu Dragnea sa fie membru al Guvernului din cauza condamnarii definitive cu suspendare.
Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata in luna ianuarie de Avocatul Poporului la Legea 90/2001. Dragnea a declarat, in repetate randuri, ca aceasta lege este una „profund neconstitutionala”. De asemenea, liderul PSD a subliniat ca nu a solicitat functia de premier pentru sine, desi i s-ar fi cuvenit, din cauza acestei legi, el folosind un termen destul de controversat la acel moment, respectiv „deocamdata”.
Avocatul Poporului sustine ca in efectuarea analizei de neconstitutionalitate s-a constatat "lipsa de coerenta legislativa in stabilirea unor criterii de integritate clare, obiective si general valabile pentru ocuparea functiilor apartinand celor trei puteri organizate in cadrul democratiei constitutionale, aspect de natura sa aduca atingere principiului echilibrului puterilor in stat, consacrat de art. 1 alin. (4) din Constitutie, precum si prevederilor art. 16 alin. (3) din Constitutie referitoare la ocuparea functiilor si demnitatilor publice ”in conditiile legii”;
Astfel, institutia sustine ca in legislatia interna exista diferente de tratament juridic in ceea ce priveste conditiile de ocupare a demnitatilor din cadrul puterii executive.

avocatul poporului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006229 (s)