News Flash:

Una dintre navele militare ale SUA trimise in Marea Neagra pentru Soci, implicata intr-un incident

19 Februarie 2014
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
Nava USS Taylor
Una dintre cele doua nave militare americane trimise de Statele Unite în Marea Neagra pentru a fi disponibila pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Soci a fost implicata într-un incident maritim si este ancorata pentru reparatii în Turcia, anunta Fortele Navale americane.
"Nava USS Taylor se afla în prezent în Portul Samsun, în nordul Turciei, unde este inspectata dupa un incident maritim produs pe 12 februarie", anunta Fortele Navale americane, într-un comunicat citat de AFP.
Niciunul dintre cei 200 de membri ai echipajului nu a fost ranit.
Se pare ca nava a atins stânci în timpul manevrelor de intrare în Portul Samsun pentru alimentarea cu carburanti. Elicele navei au fost deteriorate în incident.
Cazul face obiectul unei anchete.
Doua nave militare ale Statelor Unite - USS Mount Whitney si USS Taylor - au fost trimise în Marea Neagra de doua saptamâni, urmând sa fie disponibile pentru evacuarea cetatenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situatii de urgenta, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Cele doua nave militare si avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenta pentru evacuarea cetatenilor americani, inclusiv a atletilor, în cazul unor situatii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, programate în intervalul 7-23 februarie 2014. Avioanele disponibile vor fi de tip C-17, stationate la baze din Germania.
Grupuri islamiste din Caucazul rus au amenintat ca vor încerca sa comita atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, statiune situata pe litoralul Marii Negre. mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0982 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036339 (s)