News Flash:

Elisabeta Lipa ramane presedinta Federatiei Romane de Canotaj

24 Martie 2017
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
elisabeta lipa
Elisabeta Lipa, fost ministru al Tineretului si Sportului, a fost realeasa pentru al treilea mandat consecutiv de presedinta a Federatiei Romane de Canotaj, in unanimitate, prin vot deschis, la Adunarea Generala de alegeri desfasurata joi la sediul MTS. 
La Adunarea Generala au fost prezenti 31 de delegati din 34 de structuri afiliate la federatie. Conform statutului, intreaga lista pentru Comitetul Executiv a fost aleasa prin vot deschis, in unanimitate, deoarece nu au existat cel putin doua candidaturi pentru un loc. 
Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, si presedintele COSR, Mihai Covaliu, prezenti ca invitati la Adunarea Generala de alegeri, au remarcat importanta si traditia canotajului in sportul romanesc, dovada fiind cele 38 de medalii castigate la olimpiade, dintre care 19 de aur, 10 de argint si 9 de bronz. 

Elisabeta Lipa a subliniat performantele reusite de federatie, desi dispune doar de 600 sportivi legitimati la toate categoriile si care isi desfasoara activitatea la 29 de cluburi. In ciclul olimpic trecut, conform punctajului acordat pentru performantele inregistrate in competitiile internationale, FR de Canotaj s-a clasat pe primul loc in 2013 si 2014 si pe locul doi in 2015 si respectiv 2016. 
Comparativ cu numarul de sportivi practicanti, rezultatele federatiei sunt foarte bune, a precizat cvintupla campioana olimpica, dar in comparatie cu traditia acestui sport, medalia olimpica de bronz de la Rio de Janeiro nu multumeste. In contextul unei baze reduse de selectie, Lipa le cere antrenorilor sa aiba ca motto calitatea si nu cantitatea sportivilor selectionati. 
Conform strategiei federatiei, obiectivul principal al ciclului olimpic 2017-2020 este cucerirea la JO 2020 de la Tokyo a cel putin unei medalii olimpice la feminin si tot a unei medalii la masculin. 
Iata componenta Comitetului Executiv rezultata in urma votului colectiv si deschis de joi: 
Presedinte - Elisabeta Lipa 
Vicepresedinte - Adrian Poeana 
Membri: Balojin Zlatomir, Viorica Chermes (Susanu), Emil Curteanu, Valentin Gavril, Gheorghe Iordache, Calin Serban, la care se adauga Geanina Beleaga, in calitate de presedinta a Comisiei Sportivilor.
Comisia de Apel: 
Presedinte: Bogdan Filcea 
Membri: Marian Fediuc, Dorin Alupei 
Cenzor: Oana Enache. 
AGERPRES

elisabeta lipa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007414 (s)