News Flash:

Primarul Timisoarei cere Guvernului o ordonanta de urgenta pentru finantarea sportului de catre autoritatile locale

22 Martie 2017
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Primarul Nicolae Robu propune Cabinetului Grindeanu generarea unei ordonante de urgenta ''clare'', pana la terminarea campionatului, care sa permita administratiilor locale sa poata finanta fenomenul cultural-sportiv din bani de la bugetul local, lucru care ar duce la derobarea bugetului national si care nu ar mai lasa ''loc de interpretari'' ale unor auditori. 
''Prim-ministrul a spus ca se va corecta legislatia pentru sport. Este vorba de 20 de randuri de lege. Se termina campionatele, hai sa o scoatem rapid (...). Sa se genereze o ordonanta de urgenta care sa nu incarce bugetul de stat al Romaniei, ci care sa permita autoritatilor locale, de o maniera clara, neinterpretabila de catre nimeni, sa-si exercite prerogative statuate inclusiv prin Constitutie si prin Legea administratiei publice locale. Atata trebuie sa se spuna, ca autoritatile publice locale au dreptul si posibilitatea ca prin decizii proprii sa finanteze sportul'', a afirmat Nicolae Robu, marti, intr-o conferinta de presa. 
Edilul a reiterat faptul ca aceste finantari ale actului cultural-sportiv nu sunt considerate ilegale in alte localitati, ci ''doar in Timisoara'' si a dat exemplul FC Voluntari, in fata careia ACS Poli a reputat o recenta victorie. 
''Cei de la FC Voluntari mi-au spus ca la clubul lor, care este societate comerciala, 95% din actiuni sunt detinute de Consiliul Local (CL) Voluntari, iar 5% apartin unei firme a Consiliului Local, cum ar fi la noi, o firma de-a primariei, de exemplu. In aceste conditii, CL da bani fara nicio problema si se dau bani cati se doreste, Curtea de Conturi a fost in fiecare an in audit si spune ca totul este in regula. Haideti sa facem diferenta. ACS Poli este o ONG, nonprofit, care nu are actionari, ci membri asociati CL Timisoara, CJ Timis si Universitatea Politehnica Timisoara, iar noi nu avem voie sa dam bani, dar suntem in competitie cu Voluntari in aceeasi tara. Considera cineva ca este normal un astfel de lucru? Este si mai strigator la cer sa vezi ca acolo este o societate comerciala'', a detaliat Robu. AGERPRES

cabinetului grindeanu timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)