News Flash:

Eliminarea ocazionala a carnii din dieta zilnica, extrem de benefica

27 Mai 2017
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare de castraveti acri cu carne de porc si arpagic 4 580x300
Eliminarea ocazionala a carnii din dieta zilnica poate reduce riscul de aparitie a obezitatii cu 50%. Aceasta este concluzia unui studiu in care au fost implicati 16.000 de oameni.

Oamenii de stiinta sustin ca daca oamenii ar manca putin mai multe mese fara carne si ar aduce un aport saptamanal de fructe si legume mai mare alimentatiei lor, acestia ar reusi sa isi pastreze o greutate corporala normala

Studiile precedente aratau ca vegetarienii tind sa fie mai supli decat ceilalti oameni, insa oamenii de stiinta spun ca „flexitarianismul”, adica scaderea cantitatii de carne din alimentatie si cresterea consumului de fructe si legume, este o alternativa pentru cei care nu pot renunta de tot la carne. 

„Nu este o trecere radicala la dieta vegetariana, este o trecere lina. Nu este ceva strict”, a explicat profesorul Maria Bes-Rastrollo de la Universitatea Navarra din Spania, cea care a condus studiul. 

Consumul de carne este considerat a fi una dintre cauzele cresterii in greutate, din cauza continutului ridicat de grasimi si calorii. 

in cadrul studiului a fost urmarit comportamentul alimentar a 16.000 de persoane pe o perioada de 10 ani si a relevat faptul ca 584 de persoane au devenit obeze, potrivit The Times. 

Concluzia principala a fost aceea ca, cu cat oamenii au consumat mai multe plante si mai putina carne, cu atat a scazut riscul de obezitate, indiferent de varsta, greutate initiala si alte obiceiuri nesanatoase, cum ar fi sedentarismul. 

Medicul Bes-Rastrollo a explicat ca, potrivit datelor culese, riscul de obezitate era cu 15% mai mare in randul a 20% dintre oamenii care aveau dietele alimentare cu cel mai mare continut de carne. 

De partea cealalta, riscul de aparitie a obezitatii era cu pana la 43% mai mic in cazul persoanelor care mancau foarte putina carne. 

Studiul arata, de asemenea, ca chiar si persoanele din grupul cel mai aproape de vegetarianism continuau sa consume 142 grame de carne pe zi, insa compensau acest fapt prin intermediul consumului unor cantitati ridicate de fructe, legume, nuci si ulei de masline. 

Asadar, pentru a tine la distanta pericolul aparitiei obezitatii, oamenii de stiinta recomanda o dieta vegetariana „part-time”, care sa nu excluda carnea, insa sa reduca frecventa prezentei acestui aliment in alimentatia zilnica. 

Iar carnea nu reprezinta un pericol doar in ceea ce priveste riscul aparitiei obezitatii, ci consumul mare de carne a fost asociat aparitiei unor boli cum ar fi cele cardiovasculare si chiar a cancerului. 

dieta carne fructe legume
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004932 (s)