News Flash:

Dupa ce vei afla ce face ananasul pentru sanii tai, nu te vei mai opri din mancat...

18 Februarie 2018
899 Vizualizari | 0 Comentarii
ananas

Sanii lasati sunt considerati un fenomen natural ce apare o data cu imbatranirea, dar nu este nimic ce ar trebui sa va ingrijoreze. Ananasul e cea mai buna solutie pentru problema voastra, deci tot ce trebuie sa faceti e sa-i mancati! Cum explica doctorii, ananasul este plin de antioxidanti, ceea ce le confera proprietati anti-cancer.

Ananasul este in special foarte bun pentru doamne, intrucat contine substante care ajuta la redarea elasticitatii pielii. Acest efect este indeosebi bun pentru sani, deoarece acestia tind sa-si piarda forma o data cu varsta. Fumatul, alcoolul in exces si cafeaua fac situatia si mai rea, dar ananasul face miracole, si rezultatele va vor uimi!

Ingrediente pentru un smoothie de ananas:
1 cana de ananas taiat marunt
1 sfert de cana de suc de ananas
1 jumatate de cana iaurt
1 sfert de cana de ana
3-4 cuburi de gheata

Mod de preparare:
Se baga la blender pana cand devine cremos, si se bea pe stomacul gol inainte de mese.

MAI MULTE DESPRE ANANAS

Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil carnos, cu gust dulce-acrisor si foarte aromat. Are numele comun atat al plantei tropicale cat si al fructului. Contine vitaminele A, B, B1 si C. Contine de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu si saruri minerale. Stimuland organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate.

Fructele de ananas contin bromelina, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanti si polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus, capabil sa accelereze digestia proteinelor.

A fost descoperit in sudul Braziliei si al Paraguayului. Bastinasii il numeau “nana”, adica “fructul delicios, parfumat”. A fost adus in Europa de Cristofor Columb si cultivat in sere incepand cu anul 1720.


Printre proprietatile ananasului, enumeram: nutritiv (foarte digestibil), stomahic, diuretic, dezintoxicant.
Este indicat in: anemie, crestere, convalescenta, demineralizare, dispepsii, intoxicatii, arterioscleroza, artrita, guta, litiaza, obezitate.

Ananasul proaspat este recomandat spre consum dupa mesele copioase, bogate in carne, deoarece deblocheaza conglomeratele alimentare din stomac si inlatura durerile digestive.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care impiedica formarea cheagurilor de sange responsabile de tromboze si acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare.

In aplicatii cutanate, bromelina scade inflamatia si calmeaza durerile articulare din artrite sau entorse. De asemenea, bromelina asociata cu antibiotic este impregnata in bandaje si ajuta astfel la cicatrizarea mai rapida a ranilor.


Un consum frecvent de ananas ar putea ajuta si la prevenirea degenerescentei maculare, a astmului si a hipertensiunii arteriale, intareste sistemul imunitar, fibrele solubile ajutala scaderea colesterolului sangvin si la prevenirea constipatiei, iar fitonutrientii impiedica oxidul nitric si aminele alimentare sa se combine in stomac pentru a forma nitrosamine cu potential cancerigen, deci scad riscul de cancer.

Uz intern: fructul ca atare (foarte copt) sau suc. Este totodata utilizat si in tratamentul obezitatii. Uz extern: sucul de ananas in aplicatie externa este recomandat ca tonifiant al pielii normale.


bromelina ananas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004813 (s)