News Flash:

Cum sa depasesti greutatile in viata - Uite ce te poate ajuta si NU te costa absolut nimic

17 Februarie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
depresie

Stiai ca poti sa iti imbunatatesti viata daca incepi sa ii ajuti pe ceilalti si nu te mai gandesti atat de mult doar la tine? Cand daruiesti, primesti la randul tau ceva. Invata aceasta lectie, precum si altele, cu autorul catorva citate motivationale care te ajuta sa infrunti orice greutati in viata.
In momentele in care intampinam greutati in viata, ne plac citatele care parca au fost rostite pentru a ne oferi inspiratie. Unii dintre noi „colectionam” aceste citate deoarece stim ca, mai devreme sau mai tarziu, vom avea nevoie de ele.
Luand in considerare acest fapt, mai jos iti prezentam cateva citate motivationale superbe. Orice persoana are, la un moment dat, impresia ca nu ii merge bine in viata. Aceasta impresie este totusi temporara.
Insa cateodata acest adevar nu este suficient pentru a ne readuce un zambet pe buze. Urmatoarele 5 citate motivationale trebuie sa te urmeze oriunde mergi. Cand intampini greutati in viata, ele iti sunt de mare ajutor. Suntem siguri ca iti vor umple viata cu energie pozitiva.

5 citate motivationale care te ajuta sa depasesti multe greutati in viata

1. „Fii bun oricand este posibil. Este mereu posibil sa fii astfel”. – Dalai Lama
 De cate ori ti s-a intamplat sa intampini greutati in viata si, drept consecinta, sa iti versi nervii pe prima persoana care ti-a iesit in cale? Cu siguranta acest comportament a inrautatit situatia. Si, in fond, cum ar putea sa iti fie bine daca te comporti astfel? Nu uita, atragi ceea ce gandesti.
Asadar, daca tocmai te-ai despartit de cineva sau ai probleme la locul de munca, ofera-ti sansa de a fi bun cu alte persoane. Pe langa faptul ca ii vei ajuta pe ei, iti vei face bine si tie insuti.
Oamenii reactioneaza in conformitate cu modul in care semenii lor ii fac sa se simta. Atat timp cat oferi bunatate celorlalti, acestia vor fi mai dornici sa iti dea o mana de ajutor atunci cand intampini greutati in viata.

2. „Vei obtine ceea ce iti doresti in viata daca ajuti suficient de multe persoane sa obtina ceea ce vor”. – Zig Ziglar
Multi dintre noi suntem invatati ca trebuie sa depunem efort pentru a ne atinge obiectivele, fara a ne face griji cu privire la ceilalti. Insa cert este ca, daca ii ajutam pe semenii nostri, si acestia ne vor ajuta pe noi.
In momentele in care te confrunti cu greutati in viata, fa o pauza si gandeste-te bine daca ii ajuti pe ceilalti sau nu. Poate motivul pentru care intampini greutati in viata este faptul ca incerci sa profiti de oamenii din jurul tau, dar nu obtii rezultatele scontate.

A oferi ajutor celorlalti este o sarcina simpla. Nu trebuie decat sa ii intrebi ce poti face pentru ei ca sa le fie mai bine. Poate acele probleme financiare care te impiedica sa iti platesti chiria se vor rezolva daca iti ajuti un prieten sa isi rezolve o problema. Ofera-i acestuia un serviciu pentru care este dispus sa te plateasca.
Uneori nu vei obtine un beneficiu direct. Daca insa ajuti pe cineva astazi, acea persoana iti va fi recunoscatoare. Drept rezultat, ea va dori la randul sau sa te ajute sa iti atingi obiectivele. Este un efect asemanator cu efectul bulgarelui de zapada, fiecare dintre cei implicati avand ceva de castigat.

3. „Esecul este un eveniment, nu o persoana”. – Zig Ziglar
Daca simti ca exista probleme in viata ta pentru ca ai avut un esec si acum te consideri un „ratat”, renunta la aceste ganduri chiar acum. Intr-adevar, esecurile sunt dureroase si oricare dintre noi prefera sa le evite. Insa acestea fac parte din viata de zi cu zi. Trebuie pur si simplu sa le acceptam ca o latura a realitatii.
Ceea ce nu trebuie sa facem este sa permitem esecurilor noastre sa ne defineasca. Daca azi ai intalnit un impas, fa o pauza si analizeaza deciziile pe care le-ai luat, care te-au adus in aceasta situatie. Invata din greseli si incearca din nou. Tine cont de ceea ce stii deja ca nu functioneaza. Astfel, o sa poti depasi orice greutati iti ies in cale.

4. „Fiecare om trebuie sa aleaga intre doua dureri: durerea produsa de disciplina si durerea produsa de regrete”. – Jim Rohn
 De ce simti ca exista o problema in viata ta? Ai impresia ca depui foarte mult efort, dar nu obtii rezultatele dorite? Tocmai ai realizat ca pana acum nu ai facut ceea ce era cu adevarat necesar, iar situatia ta actuala este departe de a fi ideala?
Jim Rohn a tratat aceste aspecte si ne spune clar ca avem doua variante. Fie muncim pentru tot ceea ce vrem pana ne epuizam, fie ramanem in zona noastra de confort si suportam consecintele. Poate ceea ce aparent este o povara iti va oferi un indiciu cu privire la pasul urmatorul pe care trebuie sa il faci.
Rezerva-ti cateva zile pentru a reflecta asupra vietii tale. Ce ai facut de ai ajuns in situatia ta actuala? Vrei cu adevarat sa fii aici? A meritat efortul? Vrei sa faci o schimbare?

Citeste si Isi iubea enorm sotul. Dupa 13 ani de mariaj, el a murit. La funeralii i-a aflat cel mai mare secret

Trebuie sa intelegi ca fiecare decizie pe care o iei te va face sa suferi intr-o anumita masura. Orice decizie implica un anumit tip de sacrificiu. Trebuie stii exact ce obiective ai si sa te straduiesti sa le atingi. Nu trebuie sa te descurajezi imediat ce intampini greutati in viata.
 
5. „Nu poti sa ii salvezi pe ceilalti, ci poti doar sa ii iubesti”. – Anaïs Nin
Cat de frecvent ai simtit ca ai greutati in viata pentru ca incerci sa fortezi pe cineva sa isi imbunatateasca viata? Fiecare dintre noi a trecut prin aceasta experienta cel putin o data.
Este posibil sa fii genul de persoana care nu suporta sa ii vada pe ceilalti suferind. Poate esti atat de dornic sa oferi iubire incat iti insusesti problemele altora. Fara indoiala esti un om minunat pentru ca te comporti astfel. Dar situatia poate lua o intorsatura nefericita daca nu accepti faptul ca nu ii poti controla pe ceilalti.
Nu iti insusi niciodata problemele celorlalti. De asemenea, nu iti face sperante ca ii poti face pe acestia sa se schimbe. Oamenii se schimba doar daca vor, nu pentru ca asa ne dorim noi.

Daca vrei sa dai o mana de ajutor, fii alaturi de cei care au nevoie de tine. Ofera-le sustinere atunci cand iti cer asta. Evita insa sa incerci sa le rezolvi tu problemele, pentru ca vei esua.
Cel mai important lucru este sa te poti retrage atunci cand simti ca nu mai poti sa faci fata. Daca respectul si iubirea ta de sine sunt pe cale de a fi compromise, nu strica sa fii putin egoist.
Nu ezita sa apelezi la citatele prezentate in acest articol de fiecare data cand intampini greutati in viata!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007422 (s)