News Flash:

Drumuri blocate si circulatie ingreunata din cauza precipitatiilor abundente

12 Octombrie 2016
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
drum inundat2
Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare Cod rosu de inundatii, valabila in bazinele hidrografice Suhu si Geru, din judetul Galati, pana la ora 21:00. Noua bazine hidrografice din Moldova, Transilvania, Muntenia si Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de inundatii pana joi dupa-amiaza, iar alte 15 bazine se vor afla sub Cod galben, pana joi seara, potrivit actualizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA). Traficul feroviar este intrerupt in orasul Galati, iar mai multe drumuri sunt inundate. Pompierii militari au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru inlaturarea efectelor generate de ploile abundente inregistrate in opt judete - Buzau, Bacau, Constanta, Galati, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vrancea - si municipiul Bucuresti.
ORA 13.12 Traficul rutier a fost inchis pe DN 24D, intre localitatile Balabanesti si Baleni
Traficul rutier a fost inchis pe DN 24D, intre localitatile Balabanesti si Baleni, din cauza faptului ca paraul Suhu a iesit din matca, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, miercuri, AGERPRES.
"Traficul rutier a fost inchis pe DN 24D, km 19+430 — km 51+283, intre localitatile Balabanesti si Baleni. Mentionam ca in urma precipitatiilor abundente paraul Suhu a iesit din matca inundand partea carosabila, grosimea stratului de apa de pe carosabil fiind de aproximativ 15 cm", se arata in document.
Participantii la trafic pot alege ruta ocolitoare DN 24D, km 19+430 — DJ 242A — Radesti — Beresti — DJ 242B — Targu Bujor — Viile — DJ 253 — DN 24D, km 51+283.
Administratia Nationala de Meteorologie a restrans la 8 numarul judetelor care se vor afla miercuri sub Codul portocaliu de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si lapovita si ninsori la munte.
Totodata, numarul judetelor sub Cod galben scade la 18.
Miercuri, in intervalul orar 10:00 — 18:00, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.
Pana la ora 21:00, judetele Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Sibiu, Brasov, Arges, Dambovita, Prahova, Covasna, Buzau, Braila, Tulcea, Harghita, Mures, Bistrita-Nadaud si Maramures se vor afla sub Cod galben.
Totodata, meteorologii au emis miercuri si o informare de precipitatii moderate cantitativ, ninsori la munte si intensificari ale vantului, valabila de miercuri seara de la ora 21:00, pana joi la ora 10:00, in toata tara.
ORA 12.07 IGSU: Peste 4.000 de pompieri raman mobilizati si pregatiti sa intervina in cazul unor situatii neprevazute
Pompierii militari au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru inlaturarea efectelor generate de ploile abundente inregistrate in opt judete — Buzau, Bacau, Constanta, Galati, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vrancea — si municipiul Bucuresti.
La nivel national, peste 4.000 de pompieri raman mobilizati, fiind pregatiti sa intervina cu peste 800 de mijloace tehnice in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune in pericol viata semenilor sau a bunurilor acestora.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de IGSU, pe parcursul manifestarii fenomenelor hidro-meteorologice periculoase nu au fost inregistrate victime, pompierii actionand, cu mijloace specifice, pentru indepartarea arborilor cazuti pe drumurile publice, evacuarea apei din gospodarii, curti, gradini, subsoluri si de pe partile carosabile in 35 de unitati administrativ-teritoriale.
In judetul Prahova, peste 170 de pompieri, cu peste 90 mijloace de interventie (motopompe, autospeciale de interventie si camioane), au actionat in cursul noptii de marti spre miercuri pentru evacuarea apei din opt locuinte si 25 de gospodarii din 16 localitati.
Ploile insemnate cantitativ au generat probleme pe mai multe strazi din municipiul Ploiesti, localitatea Plopeni, precum si pe DN 1B, pe raza satului Loloiasca din comuna Tomsani. Pe cursul inferior al raului Teleajen, in localitatile Balta Doamnei si Rafov — satul Sicrita se monitorizeaza in permanenta nivelul cotelor raului, care a depasit pe alocuri cota de pericol.
De asemenea, din cauza caderilor de pietre inregistrate in zona Barajului Siriu, DN 10 din judetul Buzau este inchis, circulatia fiind deviata pe o ruta ocolitoare, iar porturile maritime Midia si Navodari (judetul Constanta) si cel fluvial — Bara Sulina, din judetul Tulcea, sunt inchise, precizeaza sursa citata.
Tot in judetul Buzau, echipaje de pompieri intervin, de miercuri dimineata, pentru consolidarea digului din comuna Vernesti.
In localitatea Horia din judetul Tulcea, cinci persoane au fost surprinse de o viitura si au ramas blocate intr-un microbuz care circula pe DN 22F.
Membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu un buldoexcavator pentru degajarea acestora, actiunea de deblocare fiind coordonata de pompierii ISU Tulcea. Persoanele au fost conduse intr-un loc sigur, nefiind necesara acordarea primului ajutor medical.
Pentru limitarea pericolului generat de precipitatiile abundente si apa acumulata in exces, pompierii din judetul Vrancea au intervenit cu autospeciale si motopompe pentru evacuarea apei din gospodarii in municipiile Focsani si Adjud si localitatile Gugesti, Urechesti si Biliesti, Homocea, Ploscuteni, Marasesti, Nanesti, Sihlea si Vanatori.
"Nu au fost situatii care sa necesite evacuarea populatiei din zonele afectate, neexistand persoane a caror viata sa fie pusa in pericol. Comanda Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a dispus deplasarea de forte si mijloace de interventie din judetul Buzau care sa intervina in sprijinul populatiei si autoritatilor locale din localitatea Sihlea", se arata in comunicat.
Totodata, pentru optimizarea misiunilor de raspuns, inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele aflate sub incidenta codurilor meteorologice si hidrologice, precum si cele din judetele Braila, Botosani, Dambovita, Suceava si Vaslui au activat grupele operative si au suplimentat efectivele de pompieri.
ORA 08.50 Centrul Infotrafic: Drumuri blocate si circulatie ingreunata din cauza precipitatiilor abundente
Circulatia este oprita pe doua drumuri nationale si traficul este ingreunat pe mai multe rute din tara ca urmare a precipitatiilor abundente, informeaza miercuri dimineata Centrul Infotrafic al Politiei Romane.
Din cauza caderilor de stanci de pe versanti, provocate de precipitatiile semnificative, circulatia rutiera pe DN 10 Buzau — Brasov a fost oprita pe ambele sensuri, la km 80, in zona localitatii Siriu. UPDATE Buzau: Traficul a fost reluat pe DN10, la Siriu
Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone este Buzau — DN 10 — Cislau — DJ 102B — Valenii de Munte — DN 1A — Cheia — Sacele — Brasov. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este Buzau — DN 1B — Ploiesti — DN 1A — Brasov.
Drumul national 67C — Transalpina este in continuare inchis intre Ranca si Obarsia Lotrului, intre kilometrii 34 si 59, ca urmare a zapezilor abundente si vantului puternic din ultimele zile.
Circulatia feroviara este afectata in gara din Galati dupa ce macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apa, precizeaza sursa citata. Restrictia de viteza este de 5 kilometri pe ora.
Traficul rutier se desfasoara cu greutate pe DN2 Focsani — Bacau, la km 223, intre localitatile Domnesti si Ruginesti, din judetul Vrancea. Pe sensul catre Focsani este afectata prima banda si o parte din banda 2.
Ploile abundente au ingreunat traficul si pe DN1B Ploiesti — Buzau, la km 31, in zona localitatii prahovene Loloiasca. Pe carosabil, nivelul apei este de aproximativ 5 centimetri, potrivit informarii Centrului Infotrafic.
In judetul Braila, circulatia auto pe DN21 Slobozia — Braila este afectata la km 62, in zona localitatii Baraganu. Un autotren a ramas, noaptea trecuta, imobilizat pe carosabil dupa ce mai multe pneuri ale acestuia au facut explozie.
Avand in vedere atentionarile meteorologilor, Centrul Infotrafic recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa foloseasca luminile de intalnire inclusiv pe timpul zilei. In cazul in care pe partea carosabila se va depune un strat de zapada, anvelopele de iarna sunt obligatorii.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004662 (s)