News Flash:

Dragnea, atac in rafala la adresa lui Klaus Iohannis: Nu exista functia de ”tatuc”

14 Mai 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis, luni, presedintelui Klaus Iohannis, referindu-se la pozitia Romaniei fata de declaratia UE de condamnare a mutarii Ambasadei SUA la Ierusalim, ca nu exista functia de ”tatuc”, afirmand ca epoca Iohannis e mai rea decat epoca Basescu.
”Ministerul de Externe are atributii foarte clare. Ministrul de Externe trimite propuneri de mandat si da sarcini repretantilor diplomatici ai Romaniei. Toti am sperat ca epoca Basescu s-a terminat. Se pare ca epoca Iohannis e mai rea decat epoca Basescu. Nu exista in Romania in Constitutie functia de 'tatuc'. Exista functia de presedinte, cu niste atributii clare, cu limite clare in Constitutie. Noi nu putem sa stam indiferenti sa vedem ca niste aventuri generate de interesele altora pot pune Romania intr-o situatie de confruntare cu Statele Unite. Eu nu accept asa ceva si voi face tot ce-mi sta in putinta legal, constitutional si politic sa prevenim o astfel de atitudine si pozitie”, a declarat Liviu Dragnea, intrebat cine a dat mandat reprezentantul Romaniei la Bruxelles in privinta declaratiei comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim.

El a mai spus ca pozitia Romaniei a fost de sustinere in continuare a procesului de pace, de sustinere si de stimulare a continuarii negocierilor.

”Unde, cu cine s-a consultat presedintele Iohannis, cu cine s-au consultat cei cu epoleti, care activeaza la diverse siteuri sau publicatii, sa considere si sa decida ca interesul Romaniei este sa iasa public si sa condamne o actiune a Statelor Unite. Aici trebuie sa vina explicatii foarte clare, in conditiile in care noi suntem membri NATO, in conditiile in care pentru noi actiunile de dezvoltare a inzestrarii armatei, de dezvoltare a industriei de aparare, de dezvoltare a parteneriatului strategic cu SUA, de pozitie geografica foarte aproape de Rusia, sa ne explice de ce Romania trebuie sa aiba o actiune de condamnare a principalului si puternicului aliat strategic, SUA. Cand vom avea aceste explicatii asumate clar, explicate clar, nu dupa ureche, atunci putem discuta. Ca Romania sa fie aruncata intr-o disputa cu SUA, eu nu sunt de acord”, a adaugat presedintele PSD.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006606 (s)