News Flash:

Doua proiecte de reabilitare termica a unor blocuri din Timisoara, deblocate dupa mai bine de 3 ani. Incep lucrarile

11 August 2022
290 Vizualizari | 0 Comentarii
blocuri din Timisoara

Viceprimarul Ruben Latcau a semnat, miercuri, doua contracte de reabilitare termica a blocurilor de pe strada Aries nr. 20 si Splaiul Nicolae Titulescu nr.10 A. Valoarea totala a celor doua contracte este de peste 5,1 milioane de lei, fara TVA. 

„Cele doua blocuri sunt parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare termica, finantat prin fonduri europene, dar care, din pacate, a fost blocat de incapatanarea fostei administratii de a folosi o solutie tehnica neadecvata si subdimensionata ca pret. Astfel, desi contractele de finantare au fost semnate in 2019, iar reabilitarea termica a acestor blocuri a fost scoasa la licitatie chiar si de cinci sau sase ori, niciun constructor nu s-a prezentat la aceste licitatii. Impreuna cu ADR am reusit sa agream o noua solutie tehnica, preturile au fost ajustate astfel incat ele sa reflecte realitatea din piata si, iata, am reusit sa deblocam aceste doua proiecte care intra acum in executie. De aceste proiecte vor beneficia aproape 200 de familii care locuiesc in cele doua imobile. In procedura de licitatie mai avem acum inca 9 blocuri, iar alte 11 sunt in faza de obtinere a Autorizatiei de Construire, urmand ca ulterior executia lucrarilor sa fie scoasa la licitatie. Vrem ca pana la finele anului viitor toate aceste imobile sa fie reabilitate termic”, a declarat viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau. 

Contractul obiectivului de investitii „Reabilitare termica imobil str. Aries nr. 20” a fost incheiat cu firma Alex - Dia Construct SRL, castigatoarea licitatiei si are o valoare de 3.174.076,78 de lei, fara TVA. Durata lucrarilor este de 10 luni.

Al doilea contract, cel de „Reabilitare termica imobil Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A” a fost incheiat cu firma SC Corida 89 Construct SRL si are o valoare de 1.940.465,83 de lei, fara TVA. Durata lucrarilor este de 8 luni. 

Ambele contracte sunt finantate prin POR 2014-2020

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)