News Flash:

Feribotul incendiat: Patru cadavre au fost recuperate de la bordul Norman Atlantic. Toti pasagerii au fost evacuati

29 Decembrie 2014
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Norman Atlantic
Autoritatile maritime italiene, elene si albaneze au lansat o vasta operatiune de salvare pe mare pentru a recupera aproape 200 de persoane - blocate in continuare luni - pe puntea feribotului cu 478 de persoane la bord, pe care duminica a izbucnit un incendiu, in Marea Adriatica. Ministrul grec al Marii a anuntat, luni, ca patru cadavre au fost recuperate, bilantul mortilor crescand astfel la cinci.
UPDATE 15:38 - Toti pasagerii feribotului Norman Atlantic au fost evacuati
Toti pasagerii feribotului Norman Atlantic, la bordul caruia a izbucnit un incendiu in largul Albaniei, provocand moartea a cel putin cinci persoane, au fost evacuati, a anuntat luni Paza de Coasta italiana.
"Toti pasagerii au fost evacuati, noua membri ai echipajului se afla inca la bord pentru a inspecta nava", a afirmat Paza de Coasta pe contul sau de Twitter.
Norman Atlantic transporta 478 de persoane, dintre care 56 de membri ai echipajului si 422 de pasageri, inclusiv un roman.
UPDATE 14:33 - Guvernul grec anunta ca patru cadavre au fost recuperate de la bordul Norman Atlantic
"Autoritatile italiene au confirmat ca patru cadavre, a caror identitate nu este cunoscuta, au fost recuperate", a anuntat ministrul Miltiadis Varvitsiotis, subliniind ca, pana in prezent, au fost salvate 391 de persoane dintre cele 478 care se aflau la bordul feribotului.
Cadavrul unui pasager grec a fost recuperat duminica, iar identitatea acestuia a fost comunicata presei. Corpul sau a fost recuperat, iar sotia sa a fost transportata la Brindisi, la fel ca multe alte persoane, care sufera in special din cauza deshidratarii sau hipotermiei, au precizat autoritatile duminica.
Marina Militara italiana a anuntat, catre ora locala 7.40 (8.40, ora Romaniei), ca 290 de persoane au fost recuperate cu elicoptere si nave trimise la fata locului pentru a salva pasagerii si membrii echipajului Norman Atlantic, majoritatea cetateni greci.
In total 188 de persoane se aflau in continuarre la bord luni dimineata, pe o mare dezlantuita, suferind de frig, dupa ce au inhalat ore in sir fumul provenind de la incendiul care a fost controlat intre timp.
Sinistrul s-a soldat cu un mort - un pasager grec - care a alunecat cand a incercat sa se imbarce pe o salupa. Primele persoane salvate au ajuns in noaptea de duminica spre luni la Brindisi, in sud-estul Italiei, la aproximativ 40 de mile (circa 75 de kilometri) de pozitia estimata a feribotului in Marea Adriadica mai la sud, pe Canalul Otrante.
Marina Militara italiana - care coordoneaza operatiunile de salvare - si autoritatile maritime au efectuat 34 de drumuri dus-intors, potrivit Pazei de Coasta, venind in ajutorul pasagerilor blocati pe nava incendiata.
Sase elicoptere ale Marinei italiene au efectuat evacuari, cu maximum sase sau sapte persoane la un transport, in conditii delicate pe timpul noptii.
Cele mai multe dintre persoanele salvate prezentau hipotermie si probleme respiratorii, potrivit salvatorilor, contactati de presa italiana.
O echipa sanitara alcatuita din trei persoane a urcat la bordul feribotului pentru a oferi ajutor pasagerilor si membrilor echipajului aflati in continuare pe nava, a anuntat luni dimineata Marina Militara italiana.
A doua nava militara urma sa se apropie de feribot catre ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), potrivit acestei surse.
O nava comerciala, Spirit of Piraeus, cu 49 de persoane salvate la bord, a sosit catre ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei) la Bari, dupa ce a incercat, fara sa reuseasca, din cauza marii prea agitate, sa intre in portul Brindisi, situat un pic mai la sud, pe coasta adriatica.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006608 (s)