News Flash:

La Madrid, mii de persoane sarbatoresc Anul Nou cu o zi inainte - VIDEO

31 Decembrie 2014
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Mii de persoane s-au reunit marti seara in Puerta del Sol, celebra piata din centrul Madridului, pentru a sarbatori sosirea lui 2015 cu o zi inainte.
Multimea a aclamat in momentul in care orologiul de la Real Casa de Correos, o cladirea din secolul a XVIII-lea care este sediul Guvernului regiunii Madrid, a anuntat miezul noptii, cu 24 de ore inainte de inceperea oficiala a anului 2015.
Oficialii municipalitatii testeaza in fiecare an acest mecanism la 30 decembrie pentru a se asigura ca va functiona fara probleme pe 31, iar o multime care creste in fiecare an vine in piata pentru a asista si a incerca sa celebreze in avans trecerea in noul an.
Multi declarau marti seara ca au venit pentru a evita multimea ce va invada centrul Madridului miercuri seara pentru numaratoarea inversa pentru intampinarea lui 2015 in Puerta del Sol, care va fi urmarita in direct la televiziune de milioane de spanioli.
"Maine va fi imposibil sa venim aici, va fi prea multa lume", a declarat Fatima Rodriguez de Ahumada, o secretara in varsta de 33 de ani venita impreuna cu sotul si sora ei. "Vom petrece Revelionul acasa si vom privi totul la televizor".
In timp ce rasunau cele 12 batai de la miezul noptii, multi au respectat obiceiul spaniol care consta in inghitirea unei boabe de strugure la fiecare dintre cele 12 batai, pentru a avea noroc si bucurie in urmatoarele 12 luni.
In lipsa strugurilor, unii folosesc cartofi prajiti sau alune imbracate in ciocolata.
Zeci de politisti controlau petrecaretii la sosirea in piata si verificau gentile pentru a evita aducerea sticlelor.
Inainte de miezul noptii, pe o temperatura de cel putin 2 grade Celsius, grupuri de persoane purtand peruci colorate si tinand in maini pahare de plastic se vor inghesui unele in altele pentru a-si tine de cald in asteptarea celor 12 batai de ceas.
"Este o nebunie, nu pot sa imi imaginez atatea persoane care sa vina pentru asa ceva la Londra. Imposibil", se mira Claire Brown, o studenta in varsta de 23 de ani venita la Madrid in vizita la o prietena pentru a petrece sarbatorile de sfarsit de an, in timp ce un tanar aprinde o petarda in apropierea ei.
Anterior in cursul zilei, cateva sute de persoane, printre care cupluri cu copii mici, s-au reunit, de asemenea, in Puerta del Sol pentru a asculta un prim test al orologiului, efectuat la pranz. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007664 (s)