News Flash:

Dosarul Referendumul se muta la ICCJ

16 Februarie 2017
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea liviu
Tribunalul Bucuresti a decis miercuri sa trimita spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primite in dosarul "Referendumul", conform stiripesurse.ro.


Initial, DNA solicitase ca numai o parte din aceasta contestatie sa fie trimisa la ICCJ, insa un judecator de la Tribunalul Bucuresti a decis ca aceasta instanta nu are competenta materiala de a judeca speta, astfel incat procesul se va muta cu totul la instanta suprema.


Presedintele PSDLiviu Dragnea, a depus pe 3 februarie la Tribunalul Bucuresti o contestatie la executare, impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primite in dosarul "Referendumul". Actiunea are ca obiect contestatia la executare (art. 598 Noul Cod de procedura penala), aceasta fiind o cale extraordinara de atac.

Potrivit art. 598 din Codul de procedura penala, contestatia impotriva executarii hotararii penale se poate face in urmatoarele cazuri: cand s-a pus in executare o hotarare care nu era definitiva; cand executarea este indreptata impotriva altei persoane decat cea prevazuta in hotararea de condamnare; cand se iveste vreo nelamurire cu privire la hotararea care se executa sau vreo impiedicare la executare; cand se invoca amnistia, prescriptia, gratierea sau orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei.


tribunalul bucuresti dna presedintele psd liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005747 (s)