News Flash:

Dosarul Ekeng: Lipsa resuscitarii prespitalicesti a anulat orice sansa de supravietuire. Medicul de pe ambulanta, acuzat de ucidere din culpa - Parchet

30 Iunie 2016
932 Vizualizari | 0 Comentarii
ekeng2
Procurorii de la Parchetul Capitalei sustin ca medicul de pe ambulanta nu i-a efectuat manevre de resuscitare lui Patrick Ekeng, acest lucru anuland orice sansa de supravietuire a fotbalistului, fiind una dintre cauzele decesului, se arata, joi, intr-un comunicat al institutiei.
Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au inceput urmarirea penala pe numele Mihaelei Duta, medic specialist medicina de urgenta pe ambulanta Puls ce se afla la stadionul Dinamo, in momentul in care Patrick Ekeng a cazut pe teren, se arata in comunicatul parchetului.
Reprezentantii institutiei noteaza ca la dosarul mortii lui Ekeng au fost stranse probe care indica ca medicul se face responsabil de ucidere de culpa, pentru ca "fara a evalua complet starea pacientului, nu a initiat si nu a dispus initierea niciunei manevre de resuscitare. "
Procurorii noteaza ca medicul nu a respectat protocoalele in cazul interventiei medicale de urgenta nici pe parcusul transportului la spital. Actiunile ei ar fi anulat orice sansa de supravietuire a lui Patrick Ekeng, subliniaza reprezentantii parchetului.
" In acest context, desi in mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui PATRICK EKENG fac parte si afectiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului DUTA ELENA-MIHAIELA de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitaliceasca, in conditiile in care a constatat sau trebuia sa constate ca PATRICK EKENG se afla in fibrilatie ventriculara, anuland astfel, prin inactiunea sa nejustificata, orice sanse de supravietuire a pacientului, se inscrie intre cauzele care au determinat decesul pacientului.", se arata in comunicatul procurorilor.
Raportul intocmit de specialistii din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” arata ca moartea lui Patrick Ekeng "s-a datorat unei fibrilatii ventriculare aparuta pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociata cu anomalii coronariene, favorizata de si precipitata de un efort fizic. "
In raport se mai noteaza ca ," in cazul atletilor care sufera de tahiartimie (cum a fost cazul Ekeng) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilati supravietuiesc daca defibrilarea se face in primul minut de stop cardiac. Sansele de supravietuire scad cu 5,5 % pe minut."
Mihaela Duta, specialist in medicina de urgenta, este cea care a condus echipa medicala de pe ambulanta Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.
Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, dupa ce a suferit un soc cardiogen si s-a prabusit pe teren in minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar sapte minute dupa ce intrase pe teren.
Reprezentantii INML au facut publice, pe 11 mai, rezultatele disectiei ce a fost efectuata pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legisti au constatat ca fobalistul prezenta mai multe "aspecte patologice", printre care cord marit si multiple anomalii coronariene. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005580 (s)