News Flash:

Neculai Ontanu ramane in arest

29 Iunie 2016
951 Vizualizari | 0 Comentarii
ontanu
Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, ramane in arest, au decis, miercuri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), decizia fiind definitiva.
Magistratii de la ICCJ au decis, miercuri, ca fostul edil, Neculai Ontanu, sa ramane in arest, decizia fiind una definitiva.
Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru luare de mita, pe 11 iunie, alaturi de avocatul Loredana Radu, aflata in arest la domiciliu, si de alte doua persoane, dosarul urmand sa fie solutionat de Curtea de Apel Bucuresti.
Alaturi de Neculai Ontanu a fost trimisa in judecata si Loredana Radu, avocat, in stare de arest la domiciliu, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar vor fi judecati ti Toma Sutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului , pentru luare de mita si spalare de bani dar si Aurel Radu, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.
Potrivit DNA, Neculai Ontanu, "in perioada 2006 - 2007, in calitate de primar al Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. In aceeasi perioada, inculpatul Ontanu Neculai a pretins, iar dupa emiterea titlului de proprietate a primit in mod indirect, o suprafata totala de teren de 1.500 mp cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Vacarescu din sectorul 2 - o zona rezidentiala) si care a fost transferata de denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare fictive, catre doua persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele doua persoane sunt inculpatii Radu Loredana Claudia si Radu Aurel", se arata intr-un comunicat de presa.
Pentru a ascunde originea infractionala a bunului si identitatea beneficiarului final al folosului, la data de 17.12.2008, Loredana Radu a cesionat dreptul de proprietate asupra terenului de 1.000 mp catre o ruda, care era si apropiat al primarului Ontanu Neculai, in baza unei tranzactii in care a fost mentionat un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat valoarea de piata a imobilului, mai transmit procurorii anticoruptie.
In ceea ce il priveste pe Toma Sutru, secretarul primariei Sectorului 2, procurorii spun ca "in perioada 2007 – 2008, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului revendicat de denuntator, a pretins si a primit de la acesta suma de 2.000.0000 euro".
DNA anunta ca s-au luat si masuri asiguratorii in acest caz, dispunandu-se instituirea mai multor sechestre si popriri :"asupra terenului in suprafata de 1.000 mp din strada Barbu Vacarescu (cesionat de Radu Loredana-Claudia catre o ruda a sa), asupra bunurilor detinute de inculpatul Radu Aurel pana la concurenta sumei de 1.400.000 euro, precum si asupra sumelor obtinute de catre Sutru Toma si transferate catre rudele acestuia, precum si veniturile obtinute in urma investitiilor efectuate cu aceste sume".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2470 (s) | 33 queries | Mysql time :0.116370 (s)