News Flash:

Dorin Cocos rupe tacerea!

20 Ianuarie 2017
1284 Vizualizari | 0 Comentarii
dorin cocos
Omul de afaceri Dorin Cocos a fost audiat miercuri, in calitate de martor, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul 'Gala Bute', el oferind explicatii in legatura cu o excursie organizata in 2011 in Grecia pentru mai multe persoane, care l-a costat 10.000 de euro, bani dati direct Anei-Maria Topoliceanu

Dorin Cocos a fost adus miercuri din penitenciar la instanta suprema, fiind chemat ca martor in dosarul "Gala Bute" de Tudor Breazu. Omul de afaceri ispaseste o condamnare de 2 ani si 4 luni primita in dosarul "Microsoft".

In declaratia din fata instantei, Dorin Cocos a dat detalii cu privire la o excursie pe care a facut-o in 2011 in Grecia impreuna cu Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu, Tudor Breazu si medicul Serban Bradisteanu. 

"In perioada 2 - 5 septembrie 2011, am fost in Grecia la Halkidiki, la un resort impreuna cu Elena Udrea, doctorul Bradisteanu si partenera lui si o familie apropiata de noi - Adrian si Simona Roncea. Parca au fost si Tudor Breazu si Ana Maria Topoliceanu, nu insemnau mare lucru pentru mine. Initial, familia Roncea s-a ocupat de organizarea excursiei, insa, la rugamintea Elenei, eu am fost cel care am dat banii - 10.000 de euro lui Topoliceanu. Am platit banii astia cum am platit mereu. Elena nu mi-a dat nicio explicatie pentru suma. Doamna Topoliceanu a mai mers in excursii cu noi si de fiecare data eu eram cel care platea. Tin minte ca i-am dat banii Anei Topoliceanu la mine in birou la Eurohotel. Elena m-a rugat sa ii dau acesti bani, probabil pentru excursia din Grecia. Nu vreau sa dau amanunte, ca sa nu se intoarca impotriva mea. Topoliceanu nu mi-a dat niciun document care sa ateste decontarile", a explicat Dorin Cocos.

Omul de afaceri le-a mai spus judecatorilor ca i-a dat in mai multe randuri bani Anei-Maria Topoliceanu, pentru ca aceasta sa isi cumpere ceva sau sa rezolve anumite probleme, mai ales ca ea si Elena Udrea "erau cele mai bune prietene". 

"Nu era prima data cand ii dadeam bani Anei Topoliceanu pentru diferite ocazii, pentru a-si cumpara ceva sau a rezolva anumite probleme. Elena Udrea mi-a zis sa ii dau cei 10.000 de euro fara sa-mi dea detalii. Mi-a zis in treacat: 'pentru excursia aia'. Nici Elena si nici Topoliceanu nu mi-au aratat vreo factura. E posibil ca eu sa fi platit pentru toti, cum am facut si alta data. Eu si Elena am stat intr-o vila, iar ceilalti in niste apartamente aflate in apropiere. Elena Udrea si Ana Topoliceanu erau cele mai bune prietene", a precizat Cocos. 

Despre Tudor Breazu, Cocos a spus ca acesta este "un baiat bun si un om cumsecade", fiind, dupa Ana Topoliceanu, al doilea cel mai bun prieten al Elenei Udrea. 

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. 

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme. 
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea. a fost audiat miercuri, in calitate de martor, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul 'Gala Bute', el oferind explicatii in legatura cu o excursie organizata in 2011 in Grecia pentru mai multe persoane, care l-a costat 10.000 de euro, bani dati direct Anei-Maria Topoliceanu. 

Dorin Cocos a fost adus miercuri din penitenciar la instanta suprema, fiind chemat ca martor in dosarul "Gala Bute" de Tudor Breazu. Omul de afaceri ispaseste o condamnare de 2 ani si 4 luni primita in dosarul "Microsoft". 

In declaratia din fata instantei, Dorin Cocos a dat detalii cu privire la o excursie pe care a facut-o in 2011 in Grecia impreuna cu Elena Udrea, Ana Maria Topoliceanu, Tudor Breazu si medicul Serban Bradisteanu. 

dorin cocos martor gala bute anei maria topoliceanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004609 (s)