News Flash:

NEBUNIE! Bibliotecarul petrosanean Avram Iancu va incerca sa strabata Dunarea inot, din Germania pana la varsarea in Marea Neagra

20 Ianuarie 2017
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu
Bibliotecarul Avram Iancu, din Petrosani, cunoscut pentru ca a traversat inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, si-a propus sa parcurga in 2017, in acelasi fel, intreg traseul Dunarii, de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra, intr-o noua provocare in care va trebui sa strabata 2.860 de kilometri prin apele fluviului. 
Iancu va inota continuu, timp de 60 de zile, fara sa foloseasca un costum de neopren sau sa se ajute de labele de inot, ca alti doi predecesori ai sai, ceea ce reprezinta o premiera mondiala. 
Inotatorul si-a propus sa plece in acest parcurs dificil pe 20 iunie, de la Donauschingen, in Muntii Padurea Neagra, si sa ajunga in Portul Sulina pe 20 august, interval in care va strabate zece tari si patru capitale europene. 
"Este o mare provocare pentru ca voi inota 2.860 de kilometri, timp de 60 de zile incontinuu. Voi strabate, in medie, cate 50 de kilometri pe zi, intr-un efort continuu de cate zece ore, fara costum de neopren sau labe de inot. In tot acest timp voi strabate zece tari si patru capitale si voi duce drapelul Romaniei de-a lungul intregului curs al batranului fluviu", a declarat joi, pentru AGERPRES, Avram Iancu. 
Potrivit acestuia, ideea de a inota pe tot cursul Dunarii i-a venit dupa ce a recitit romanul "Pilotul de Dunare" al lui Jules Verne, in care scriitorul prezinta povestea lui Ilia Brus, un barbat care a castigat concursul de pescuit al Ligii Dunarene si anunta ca va strabate tot fluviul cu o barca, de la izvoare pana la varsarea in mare, traind numai din pestele prins pe durata calatoriei. 
"Am recitit romanul si am fost fascinat de aceasta poveste care se intampla in anul 1876, adica exact cu o suta de ani inainte de anul nasterii mele. Mi-am spus ca pot sa dau viata acestei calatorii, dar inotand in Dunare fara costum de neopren sau labe de inot'', a explicat Avram Iancu. 
In calitatea sa de om care lucreaza cu cartile, Iancu si-a propus sa-i provoace la lectura si pe tinerii din ziua de astazi, astfel ca fiecare etapa din romanul lui Jules Verne se va putea regasi, in timp real, si pe dispozitivele specifice vremurilor moderne. Practic, traseul strabatut de Avram Iancu va putea fi vizualizat, cu ajutorul GPS-ului si al tehnologiei moderne, pe telefoanele mobile. 
"Mi-as dori ca tinerii sa descopere placerea lecturii romanului 'Pilotul de pe Dunare' in cele 60 de zile in care voi inota in fluviu. Am putea face astfel o simbioza neobisnuita intre imaginar si real, intre fila unei carti si display-ul unui telefon mobil", a precizat Iancu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006168 (s)