News Flash:

Dominic Fritz va fi investit in functia de primar la Timisoara

29 Octombrie 2020
407 Vizualizari | 0 Comentarii

Magistratii au decis. Dominic Fritz poate sa-si preia functia de primar la Timisoara. Judecatorii au hotarat sa respinga ca nefondate cele 3 contestatii depuse in urma cu o saptamana in privinta validarii in functie a castigatorului alegerilor din 27 septembrie. Aceasta dupa ce, la termenul fixat ieri, magistratii au hotarat sa amane pronuntarea pentru miercuri.

„Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.


Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.

Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a anuntat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook

Va reamintim, cele trei contestatii au fost inaintate in 21 si 22 octombrie de: Calin Petrescu, fost realizator de programe la Radio Timisoara, Monica Harmanescu – cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara, si Adrian Popescu, acesta din urma fiind si el candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timisoara, din partea ALDE, la alegerile din 27 septembrie.

Contestatarii lui Dominic Fritz sustineau ca acesta ar fi incalcat Legea 115 / 2015, invocand Articolul 4, care prevede ca ”Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese”. Pe de alta parte, Articolul 5 al aceleiasi legi permite sa fie alesi si cetatenii UE care au si resedinta in Romania, nu doar domiciliul: ”Cetatenii Uniunii Europene care au domiciliul sau resedinta in Romania au dreptul de a alege si de a fi alesi in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, cu indeplinirea prevederilor prezentei legi”.

Cei care au depus contestatii sustineau ca Dominic Fritz nu are domiciliul in Timisoara, ci doar ”o adresa pentru care Inspectoratul General pentru Imigrari emite un Certificat de inregistrare cu titlu implicit temporar”.

Ceremonia de investire va fi organizata vineri, 30 octombrie, de la ora 10.00, a precizat primarul Timisoarei Dominic Fritz.

Va reamintim, candidatul USR-Plus, Dominic Fritz, a fost ales in functia de primar al municipiului Timisoara cu 49.191 voturi, adica 52,66% din optiunile electorale ale timisorenilor care au mers la urne, din cei peste 257.000 inscrisi pe liste.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048314 (s)