News Flash:

Dominic Fritz vrea testarea populatiei in Timisoara

28 Octombrie 2020
388 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Dupa ce duminica, in prima zi de lucru ca presedinte al Consiliului Judetean Timis, Alin Nica a infiintat un grup de lucru care sa sprijine masurile pentru stavilirea raspandirii coronavirusului, marti Dominic Fritz anunta ca si el a organizat o comisie formata din 5 specialisti cu care sa se sfatuiasca.

Din grupul de lucru al presedintelui Consiliului Judetean Timis fac parte, pentru inceput, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Municipal Timisoara, Daniel Malita, Raul Patrascu managerul Spitalului Judetean, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR, colonelul Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul SAJ Timis, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca, seful ISU Timis, Lucian Mihoc si inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, Dan Stoicanescu. Alin Nica anunta duminica si ca echipa urmeaza sa fie largita cu mai multi primari din judet, dar si cu primarul ales al Timisoarei, Dominic Fritz, dupa ce acesta va fi investit in functie.

La doua zile distanta, Dominic Fritz anunta pe pagina sa de Facebook ca a avut si el cateva intalniri prin care sa puna la cale o posibila strategie de testare a populatiei la Timisoara.

„Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timișoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș să discutăm o strategie de testare.

Am stat de vorbă cu reprezentanții Horetim, asociația patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor din Timișoara, și sunt hotărât să găsim soluții pentru ca această industrie să rămână în viață și în această perioadă foarte complicată.
De asemenea, m-am întâlnit și cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al Județului Timiș, pentru a-l asigura că Primăria va susține elevii timișoreni indiferent de scenariul epidemiologic.

Imediat după învestirea în funcția de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcțiune și o comisie de experți care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitația mea să facă parte din comisie:
conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie;
dr. Virgil Musta – șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș;
conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog;
dr. Octavian Jurma – medic și cercetător;
dr. Val Mureșan – manager și inginer.
Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, fara sa intre in detalii legate de strategia de testare.

In cursul zilei de marti, la Tribunalul Timis vor fi solutionate cele 3 contestatii depuse in privinta validarii in functia de primar a lui Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1077 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038525 (s)