News Flash:

Doi turisti americani, rataciti pe traseul spre Crucea Caraiman, recuperati de jandarmii montani

22 August 2018
724 Vizualizari | 0 Comentarii
dani traseu caraiman poza8

Doi turisti americani, care s-au ratacit pe traseul spre Crucea Caraiman, in Busteni, au fost recuperati, in timpul noptii de marti spre miercuri, de jandarmii montani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentantii Jandarmeriei Prahova au transmis, miercuri dimineata, ca cei doi turisti de 22 si 24 de ani, de nationalitate amenricana, s-au ratacit pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi, dupa ce au inceput sa parcurga traseul montan din Busteni, pe Valea Spumoasa, sperand sa ajunga pana la Crucea Caraiman.

„Necunoscand traseele montane, si epuizati fizic, s-au ratacit in zona Jepii Mici. Marti noaptea, a ora 23.34 au ajuns (jandarmii – n.r.) la cei doi cetateni americani, gasindu-i blocati pe o saritoare (stanca), la 5 metri pe cursul unui parau in zona Valea Spumoasa”, au transmis jandarmii prahoveni.

Cei doi turisti au fost coborati cu coarda in ham, pe traseu, pana in orasul Busteni.


Coborarea lor a fost una foarte dificila si de durata din cauza reliefului, a traseului accidentat si a intunericului, incheindu-se mieruri dimineata, in jurul orei 04.00, potrivit sursei citate.

Cei doi tineri americani nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.


jandarmii montani bucegi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006094 (s)