News Flash:

Carmen Dan: Sase cazuri identificate in care 10 jandarmi sunt posibili autori ai unor fapte penale

21 August 2018
676 Vizualizari | 0 Comentarii
jand

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti in cadrul audierii in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, ca pana in prezent au fost identificate sase cazuri "in care 10 jandarmi au fost semnalati ca autori ai unor fapte de natura penala".
"Ancheta interna a Jandarmeriei continua. Structurile de specialitate au identificat sase cazuri in care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publica au fost semnalati ca posibili autori ai unor fapte de natura penala. Aceste constatari vor face obiectul sesizarilor din partea Jandarmeriei catre Parchetul Militar. In masura in care vom identifica noi situatii, acesta este demersul legal pe care intentionam sa il ducem mai departe", a afirmat ministrul de Interne Carmen Dan, la audierea in Comisia de apararea a Camerei.

Aceasta, a reiterat, in cadrul audierii de marti, ca a stat in biroul sau din cadrul ministerului pe timpul mitingului din 10 august, precizand ca initial, si-a luat informatiile din media.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca nu a venit in Parlament in baza unei invitatii oficiale.
"Noi nu am venit la comisie in baza unei invitatii oficiale. Noi am venit in ideea ca poate astazi vom avea cvorum si noi va vom putea expune aspectele pe care le considerati relevante. Eu nu am nicio rezerva ca ulterior, daca decideti sa solicitati si prezenta prefectului Capitalei. (...) Bineinteles ca, pentru a da cat mai multe amanunte, intram in raport, dar eu precizez ca nu raspund la intrebarile tehnice pentru ca nu ministrul le-a coordonat. Ati facut referire la interventia deosebit de agresiva a jandarmilor. Mult mai multe lamuriri va aduce comandatul operatiunii, insa eu am precizat ca la nivelul MAI e deja o ancheta interna Poate ca o sa ajungem sa vorbim si despre gradul de agresivitate ai celor care un forta intrarea in Guvern si care au pus o presiune constanta pe jandarmi. Eu sper sa ajungem si in acel punct. Structurile de specialitatea au identificat 6 cazuri in care jandarmi au fost posibil autori ai unor fapte de natura penala", a explicat Carmen Dan.

Ministrul de Interne, Carmen Dan si seful DSU, Raed Arafat, participa la sedinta de marti a Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, in contextul solicitarii liberalilor de a oferi explicatii despre protestele violente din 10 august.


carmen dan din media
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006494 (s)