News Flash:

Doi tineri din Romania, au inceput impreuna o afacere care le aduce 50.000 de euro pe an. Ii ajuta doar cativa caini… reusind sa se descurce foarte bine!

25 Septembrie 2017
944 Vizualizari | 0 Comentarii
afacere
Alin Diaconu si Alexandru Fechete, doi tineri din judetul Bistrita-Nasaud, au inceput impreuna o afacere care le aduce venituri chiar si de 50.000 de euro pe an. Cu ajutorul unor caini dresati, cei doi prieteni cauta trufe in padurile din Romania, iar apoi le vand in strainatate, relateaza publicatia locala bistriteanul.ro.
Trufele sunt niste ciuperci comestibile care se dezvolta pe radacinile unor specii de arbori, cum ar fi stejarul, alunul, pinul sau fagul. Planta aflata in simbioza cu trufa este cea care ii confera acesteia gustul, mirosul si culoarea specifica.
Deoarece trufele sunt foarte greu de gasit si foarte scumpe, ele sunt numite si „diamantele pamantului”, „diamantele negre” sau „aurul negru”. Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate retete, in cele mai extravagante restaurante. Trufele se vand chiar si cu peste 100 de euro kilogramul.
In varsta de 35 de ani, Alin Diaconu are deja 14 ani de experienta in cautarea de trufe, iar in urma cu 7 ani a inceput sa lucreze alaturi de prietenul sau Alexandru Fechete.
„In anii buni, cand sunt multe trufe, pretul scade semnificativ. In anii in care acestea sunt putine creste si pretul. Eu fac, in functie de an, intre 10.000 si 50.000 de euro”, a povestit Alin pentru bistriteanul.ro.
Tanarul s-a specializat in Italia, unde trufele sunt extrem de apreciate si cautate. In timp, el a ajuns sa cunoasca toate locurile din judetul Bistrita-Nasaud unde se gasesc trufe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007690 (s)