News Flash:

DNA cere un nou aviz pentru arestarea Elenei Udrea, pentru luare de mita, in dosarul Gala Bute

16 Februarie 2015
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Nationala Anticoruptie cere un nou aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mita, in dosarul Gala Bute, privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu mai multe firme.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Gabriela Udrea, pentru trei infractiuni de luare de mita, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
De asemenea, referatul cauzei a fost trimis si ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea, pentru cele trei noi fapte de luare de mita.
Cererea a fost formulata in dosarul Gala Bute, in care procurorii fac acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.
In dosarul Gala Bute, Camera Deputatilor a incuviintat, in 9 februarie, urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita.
DNA a precizat ca, ulterior, in aceasta cauza au aparut noi elemente "ce au conturat suspiciunea savarsirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizarii Camerei Deputatilor".
"Unele dintre aceste fapte intra in continutul infractiunii de luare de mita pentru care a fost obtinut avizul Camerei Deputatilor si completeaza latura obiectiva a acesteia, iar celelalte fapte intrunesc elementele constitutive a doua noi infractiuni de luare de mita", arata DNA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005259 (s)