News Flash:

Acordul de la Minsk face posibil planul lui Putin de a crea un stat marioneta in Ucraina

13 Februarie 2015
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Acordul privind criza ucraineana negociat la Minsk de liderii german si francez cu Rusia are sanse mici sa-i limiteze ambitia lui Vladimir Putin de a crea un stat marioneta in estul Ucrainei, care ar putea fi folosit pentru a sabota restul tarii, ci, dimpotriva, face posibil acest proiect.

Deocamdata nu este clar daca acordul incheiat joi la Minsk, in urma negocierilor intre presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, va dura suficient cat sa fie implementata prima si cea mai importanta prevedere a sa, incetarea focului, stabilita pentru duminica.

Insa acordul privind conflictul ucrainean are sanse mici sa-i limiteze ambitia lui Vladimir Putin de a crea un stat marioneta in estul Ucrainei, care ar putea fi folosit pentru a sabota restul tarii. De fapt, in cazul improbabil in care va fi aplicat deplin, pactul ar putea face posibil acest proiect al presedintelui rus, comenteaza Washington Post in editia electronica.

Rezultatul negocierilor maraton de la Minsk reflecta dezechilibrul intre un lider al Kremlinului care isi foloseste forta militara si liderii europeni care nu doar ca nu sunt dispusi sa raspunda, dar incearca sa impiedice Ucraina sa obtina mijloacele de care are nevoie pentru a se apara. In schimbul promisiunii unei "detensionari", care era scopul lor principal, liderii europeni l-au determinat pe Porosenko sa accepte conditii care ii ofera lui Putin drept de veto asupra oricarui acord politic final in estul Ucrainei si permisiunea de a continua sa incalce suveranitatea tarii intre timp, comenteaza cotidianul american.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006570 (s)