News Flash:

DNA cere o pedeapsa URIASA pentru Sebastian Ghita!

19 Septembrie 2017
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Magistratii ICCJ au ramas marti in pronuntare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat ca i-ar fi dat spaga fostului primar al orasului Ploiesti, Iulian Badescu. Procurorii DNA au cerut pedeapsa maxima pentru fostul parlamentar, respectiv 10 ani de inchisoare. In iulie 2015, fostul deputat Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de DNA pentru ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu. Concret, DNA sustine ca, in anul 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploiesti — detinut de Ghita — o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei. In schimbul acestei finantari, Badescu ar fi primit de la Ghita o casa in Ploiesti, in valoare de peste un milion de lei.

Procesul a avut 30 de termene de judecata si se afla aproape de final, insa la ultimul termen din 20 iunie 2017, cand ar fi trebuit sa se puna concluzii pe fond, cei trei magistrati din complet, Ana Maria Dascalu, Stefan Pistol si Cristina Geanina Arghir, au decis sa amane judecarea dosarului, pana cand Sebastian Ghita va fi adus din Serbia, motivand ca acesta trebuie sa-si spuna ultimul cuvant in sala de judecata, desi avocatii acestuia erau de acord ca el sa fie audiat prin videoconferinta.


"Sebastian Ghita nu se afla in Romania si are restrictionat dreptul la miscare. Completul de judecata considera ca trebuie sa i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta in instanta. Dreptul la aparare este un drept personal si trebuie un proces echitabil", declara atunci presedintele completului, Ana Maria Dascalu.. 

iccj sebastian ghita ploiesti dna asesoft
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006182 (s)