News Flash:

Distractie de Ziua Copilului, la Timisoara. Programul evenimentelor din 1 iunie

31 Mai 2022
348 Vizualizari | 1 Comentarii
1 iunie

 

Ziua Copilului, sarbatorita in Romania in 1 iunie, ne permite, pentru o clipa, sa celebram copilaria, inocenta, surprizele, distractia si generozitatea. In Timisoara, pe cei mici ii asteapta zeci de activitati si surprize. Va prezentam programul evenimentelor.

Parcul Copiilor
Ziua de 1 Iunie aduce in Parcul Copiilor activitati diverse pentru copii si parinti. Vor fi prezenti si oaspeti de seama din Novi Sad: Scoala de tamburasi „Sava Vukosavljev”, cu un eveniment de la 16:45.


Activitati:

JOC SI COMUNITATE – Demonstratii cu ISU, IPJ, IJJ, ANA si Crucea Rosie; prezentarea echipamentelor si a tehnicilor de interventie; exercitii demonstrative cu caini si expuneri de tehnica de interventie; prezentari AQUATIM; plimbari cu trotinete si biciclete impreuna cu STPT
JOC PE APA – Plimbari ghidate cu vaporetto (plecari din ora in ora, din statia Parvan)
JOC SI NATURA – Ateliere ecologice cu materiale reciclabile, „Ite incalcite” – povesti cu seminte si hartie reciclata
JOC SI CREATIVITATE – Ateliere creative, jucarii din lemn
JOC SI POVESTI – Teatru de papusi si ateliere de lectura in compania Editurii Nepsis, singurul editor local de carte pentru copii
JOC SI SPORT – Activitati sportive pentru copii si un campionat de „Ratele si vanatorii”, de la ora 11
JOC LA SCENA – Spectacole pentru copii, la Amfiteatru, de la ora 9:45. Spre seara, dupa tamburasii de la Novi Sad, pe la Amfiteatru vor trece tamburasii Liceului „Dositei Obradovic” din Timisoara, precum si spectacolul pentru copii „Iovan Iorgovan”, cu coregrafie si muzica live, in interpretarea Ansamblului Timisul Junior, de la ora 18. Programul se incheie la 19:30, „in lumea lui Disney”, cu proiectii si melodii din filmele Disney, interpretate de corul „Ion Romanu”, al Filarmonicii „Banatul”.


Consiliul Judetean Timis
Copiii sunt asteptati de 1 iunie la Consiliul Judetean Timis sa se bucure de ateliere de origami, manuire papusi si marionete sau de jonglerie cu poiuri. Toate activitatile sunt dedicate copiilor cu varste peste 3 ani. Inscrierea NU este necesara.

Program:

Ora 11 – Spectacol de teatru – Croitorasul cel Viteaz, 45 min
Intre orele 12-15 – Atelier origami, Atelier manuire papusi si marionete, Atelier de jonglerie cu poiuri, Atelier de creatie papusi de hartie, Atelier miscare scenica/dans, Desene pe asfalt, Flashmob pe Imnul Teatrului Merlin
Ora 15 – Spectacol de teatru – Noua Poveste a Scufitei Rosii, 50 min

Muzeul Satului Banatean
Miercuri, 1 iunie, in intervalul orar 10-14, la Muzeul Satului Banatean, dar si in Parcul Copiilor, salvatorii se vor prezenta cu un punct de informare preventiva, teme de baza privind acordarea primului ajutor medical, dar si cu echipamente si autospeciale de interventie.

Sambata, 4 iunie, tot la Muzeul Satului Banatean, va avea loc Junior Maraton. Acesta incepe la ora 8:30. Mai multe detalii despre concurs si inscriere, AICI.

Iulius Town
Iulius Town organizeaza in perioada 1-2 iunie evenimentul „Kids Fest”, in zona Iulius EXPO. Miercuri, 1 iunie, intre orele 10-21, parcul Iulius Gardens ii asteapta pe cei mici cu 4 tobogane gonflabile. Pe scena amplasata in zona Lake Plaza, de la ora 11 la 21, vor fi spectacolele de dans, balet, teatru de papusi, muzica, sport si fashion.

De la ora 12, copiii au intalnire cu marionetele, in lumea fascinanta a teatrului de papusi, iar de la ora 18 vor fi prezentari de moda de moda pentru copii: Miss&Mister Junior MCS. Ora 19.30 da startul Discotecii Copiilor.

Intre orele 16 si 19, in Atriumul Iulius Town, vor fi sesiuni de facepainting, dar si ateliere de creatie.

Parcul Botanic
In Parcul Botanic, de 1 iunie va fi organizata traditionala bataie cu apa. Echipa Pirvan Team Event’s va asteapta de la ora 12 la o noua editie a evenimentului „Mega bataia cu apa” din Parcul Botanic, langa intrarea de la Clinicile Noi.

Intrarea este gratuita. Participantii pot castiga excursii gratuite puse la dispozitie de catre Comoara Muntilor – Mircea Zahan sau lectii gratuite de dans oferite de catre Clubul de dans Bolero Timisoara.

Stadionul Stiinta
Stadionul Stiinta se transforma miercuri, 1 iunie 2022, intr-o lume a distractiilor pentru cei mici. Copiii vor avea parte de ateliere instructiv-educative, delicii, petrecere, tobogane si chiar pinata party.

Evenimentele vor avea loc intre orele 10 si 18. Petrecerea incepe cu o reprezentatie de la Teatrul pentru Copii Merlin, cu „Noua poveste a Scufitei Rosii” (orele 11-12). Urmeaza Pinata Party, jocuri, petrecere cu personajele de poveste Elsa, Anna, Mickey, Minnie, Batman, Pisoi, Belle, Alba ca Zapada si desene pe asfalt.

Filarmonica Banatul
Filarmonica Banatul vine cu o propunere inedita: cum turneul Romanian Chamber Orchestra incepe pe 1 iunie, orice copil care vine la concert si insotitorul lui vor intra gratuit. Trebuie doar sa trimiteti un e-mail pentru rezervarea locurilor la adresa office.romanianchamberorchestra•gmail.com, pana la data de 31 mai inclusiv. Varsta copiilor trebuie sa fie 7+.

Concertul de deschidere a turneului va avea loc la Timisoara, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, in data de 1 iunie, de la ora 19. La conducerea orchestrei se va afla Cristian Macelaru, un dirijor roman recunoscut pe plan mondial.

Muzeul National de Arta
De 1 iunie, Muzeul National de Arta Timisoara le ofera in dar copiilor intrare gratuita. Muzeul va fi deschis pentru public miercuri, 1 iunie 2022, de Ziua Copilului, conform programului de vara 13-21.

De asemenea, Muzeul National de Arta Timisoara celebreaza Ziua Copilului pe parcursul a trei zile, in perioada 2-4 iunie. Vor fi ateliere dedicate copiilor de diferite varste. Vor putea realiza o carte de colorat cu imagini reprezentative din colectiile muzeului sau se pot implica in crearea unei publicatii de tip fanzine.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

BrandonJek  | #53489
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006743 (s)