News Flash:

Colterm se pregateste deja pentru iarna. Cate cereri pentru debransare a primit de la abonati

31 Mai 2022
429 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

 

Administratorul special al Colterm Alexandru-Cristian Amza a anuntat luni ca au demarat deja pregatirile necesare sezonului de incalzire 2022-2023.
 

 
Astfel, finalul lunii in curs va gasi compania de termoficare cu un stoc de 6.200 de tone de carbune. In total, pentru asigurarea necesarului aferent sezonului rece urmator, Colterm vrea sa cumpere 250.000 de tone de carbune.

„Totodata, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmeaza, am incheiat contracte cu opt furnizori, principalii doi fiind Romgaz si OMV-Petrom, pentru cantitatea de 190.165 MWh. Pe de alta parte, in premiera pentru sistemul centralizat de termoficare, conform OUG nr. 27/2022, am reusit sa cream si stocuri de gaze naturale. Mai exact, a fost inmagazinata, pana in prezent, cantitatea de 3.273,153 MWh de gaze, cu precizarea ca, pana in luna octombrie, vom avea un stoc de gaze naturale de 40.320 MWh”, a precizat administratorul special al Colterm.

Alexandru-Cristian Amza a mai declarat ca, in ceea ce priveste lucrarile de investitii demarate pe retelele termice secundare si primara, la ora actuala se afla in curs de executie proiectul pe fonduri europene privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer.

„De la data demararii lucrarilor aferente proiectului cu finantare europeana (martie 2021) si pana in prezent au fost finalizate 16 lucrari, iar 17 se afla in derulare sau in faza de demarare. Concret, au fost executate lucrari pe o lungime de 4.225 metri de retea primara, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 47 %) si 16.140 metri retea secundara, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 80,31 %).

In acest context, dorim sa aducem la cunostinta timisorenilor ca aceste lucrari vor continua si in perioada urmatoare, pana spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele intreruperi in alimentarea cu energie termica, fapt pentru care le cerem inca o data scuze clientilor nostri, le multumim pentru intelegere si incredere si dorim sa ii asiguram ca depunem toate eforturile pentru imbunatatirea calitatii serviciilor noastre si a viitorului termoficarii din Timisoara”, a mai declarat administratorul special al Colterm.

Potrivit lui Amza, au fost demarate si o serie de reparatii la 12 mori de carbune de la cazanele de abur de la CET Sud. De asemenea, a fost reparat sistemul de control de la turbina cu abur de la CET Sud, probele urmand sa fie efectuate in luna octombrie.

Simultan, Colterm executa si lucrari pentru eliminarea neetanseitatilor de pe retelele primara si secundare, astfel incat sa fie asigurate conditii optime de furnizare a energiei termice, in sezonul de incalzire 2022-2023.

In prezent, angajatii companiei de termoficare lucreaza la documentatia pentru achizitia unor lucrari de reparatii la cazanele de abur de la CET Sud (eliminare neetanseitati pe canalele de gaze; reparare electrofiltre; reparare instalatie de evacuare zgura si cenusa etc.).

„In spiritul transparentei si a corectei informari, dorim sa mai aducem la cunostinta timisorenilor ca, pana in prezent, au depus cereri de deconectare individuala 320 de proprietari de apartamente, iar 25 au solicitat debransarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice.

Pe de alta parte, faptul ca sistemul centralizat de termoficare reprezinta, totusi, viitorul, asa cum se intampla, de altfel, si in tarile din Europa Occidentala, o demonstreaza faptul ca, de curand, un dezvoltator imobiliar a „pariat” pe Colterm. Mai exact, acesta a solicitat bransarea la reteaua de termoficare a Colterm a unui bloc nou cu 85 de apartamente si doua birouri, care urmeaza sa se construiasca in zona de nord a municipiului Timisoara”, a precizat Alexandru-Cristian Amza.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006324 (s)