News Flash:

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, trimis in judecata pentru luare de mita

20 Februarie 2017
899 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport cluj
Directorul general al Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj-Napoca, David Ioan Ciceo, a fost trimis in judecata, in stare de libertate, de procurorii anticoruptie, pentru luare de mita.
Potrivit unui comunicat emis, luni, de DNA, in acelasi dosar a fost deferit justitiei Ioan Bene, administrator al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita.
Procurorii arata ca, in anul 2011, la nivelul Consiliului Judetean (CJ) Cluj si al Regiei Autonome (RA) a Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj-Napoca a fost demarat un proiect avand ca obiect realizarea investitiei "Pista de decolare — aterizare de 3.500 m si suprafete de miscare aferente", proiect ce viza dezvoltarea infrastructurii aeroportuare din zona de Nord — Vest a Romaniei.
Proiectul care presupunea un efort financiar semnificativ a fost divizat in trei etape distincte, explica DNA.
La data de 6 septembrie 2011, ca urmare a procedurilor de licitatie publica, intre RA — Aeroportul International Cluj-Napoca, in calitate de achizitor, si o asociere de firme din care facea parte si cea administrata de inculpatul Ioan Bene, in calitate de executant, a fost incheiat un contract de executie lucrari avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii "Pista de decolare aterizare de 3.500 m etapa 1 si suprafete de miscare aferente', se arata in comunicat.
"Dupa finalizarea lucrarilor, pe fondul cointeresarii materiale a lui Ciceo David Ioan, directorului regiei autonome Aeroportul International Cluj — Napoca, si a unei alte persoane din conducerea CJ Cluj, omul de afaceri Bene Ioan a convenit cu acestia sa realizeze in continuare lucrari din Etapa II a proiectului, in sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, lucrare ce a fost finalizata in luna martie 2014. Acest lucru s-a realizat in lipsa oricaror forme legale si transparente de evaluare si acordare a unei astfel de lucrari finantate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurentei si transparentei stabilite de legiuitor", spun procurorii. AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006466 (s)