News Flash:

Dieta bogata in carne rosie ne ucide!

19 Aprilie 2018
861 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta

Potrivit unui studiu recent al Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, consumul ridicat de carne rosie creste semnificativ riscul de aparitie a cancerului de colon. De aceea, specialistii recomanda limitarea consumului de carne de vita, de porc sau de miel la maximum 500 de grame saptamanal.

In plus, mezelurile precum sunca sau salamul ar trebui, pe cat posibil, excluse din alimentatie, in acest fel riscul de aparitie a bolii putand fi redus cu circa 43 la suta. Specialistii spun ca printre obiceiurile alimentare care favorizeaza aparitia cancerului de colon se numara si lipsa fibrelor, consumul ridicat de alimente picante sau acre, precum si de grasimi saturate de origine animala. in schimb, ar trebui sa se consume preponderent carne de pui sau de peste, legume, fructe, cereale integrale, lactate degresate, dar si multe lichide (ciorbe, supe, ceai si apa plata).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit unui studiu recent al Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, consumul ridicat de carne rosie creste semnificativ riscul de aparitie a cancerului de colon. De aceea, specialistii recomanda limitarea consumului de carne de vita, de porc sau de miel la maximum 500 de grame saptamanal.

In plus, mezelurile precum sunca sau salamul ar trebui, pe cat posibil, excluse din alimentatie, in acest fel riscul de aparitie a bolii putand fi redus cu circa 43 la suta. Specialistii spun ca printre obiceiurile alimentare care favorizeaza aparitia cancerului de colon se numara si lipsa fibrelor, consumul ridicat de alimente picante sau acre, precum si de grasimi saturate de origine animala. in schimb, ar trebui sa se consume preponderent carne de pui sau de peste, legume, fructe, cereale integrale, lactate degresate, dar si multe lichide (ciorbe, supe, ceai si apa plata).

Potrivit unui studiu recent al Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, consumul ridicat de carne rosie creste semnificativ riscul de aparitie a cancerului de colon. De aceea, specialistii recomanda limitarea consumului de carne de vita, de porc sau de miel la maximum 500 de grame saptamanal.

In plus, mezelurile precum sunca sau salamul ar trebui, pe cat posibil, excluse din alimentatie, in acest fel riscul de aparitie a bolii putand fi redus cu circa 43 la suta. Specialistii spun ca printre obiceiurile alimentare care favorizeaza aparitia cancerului de colon se numara si lipsa fibrelor, consumul ridicat de alimente picante sau acre, precum si de grasimi saturate de origine animala. in schimb, ar trebui sa se consume preponderent carne de pui sau de peste, legume, fructe, cereale integrale, lactate degresate, dar si multe lichide (ciorbe, supe, ceai si apa plata).

Potrivit unui studiu recent al Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, consumul ridicat de carne rosie creste semnificativ riscul de aparitie a cancerului de colon. De aceea, specialistii recomanda limitarea consumului de carne de vita, de porc sau de miel la maximum 500 de grame saptamanal.

In plus, mezelurile precum sunca sau salamul ar trebui, pe cat posibil, excluse din alimentatie, in acest fel riscul de aparitie a bolii putand fi redus cu circa 43 la suta. Specialistii spun ca printre obiceiurile alimentare care favorizeaza aparitia cancerului de colon se numara si lipsa fibrelor, consumul ridicat de alimente picante sau acre, precum si de grasimi saturate de origine animala. in schimb, ar trebui sa se consume preponderent carne de pui sau de peste, legume, fructe, cereale integrale, lactate degresate, dar si multe lichide (ciorbe, supe, ceai si apa plata).


carne rosie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)