News Flash:

Remedii naturiste pentru tot felul de alergii de sezon

19 Aprilie 2018
945 Vizualizari | 0 Comentarii
alergie nazala

Primavara, multe persoane se plang ca stranuta, le curge nasul, au ochii rosii si isi simt gatul inflamat. Este vorba despre o alergie. Aceasta este o sensibilitate acuta a organismului fata de praf, polen, intepatura insectelor. Alergiile de primavara debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfirsesc iunie. Pentru persoanele care resimt schimbarea de anotimp si prezinta simptome alergice, exista leacuri populare pe baza de plante.

    La contactul cu un alergen, organismul unei persoane alergice produce o mare cantitate de anticorpi (proteine pentru apararea impotriva bolii). Acestia se fixeaza pe anumite celule din tesut si din singe si elibereaza agenti chimici, care circuland prin organism declanseaza simptomele alergiei. Aceste afectiuni apar intr-o varietate de forme si se pare ca ereditatea joaca un rol important in dezvoltarea lor. Neplacuta alergie de care suferiti in fiecare primavara nu este o fatalitate si nu ezitati sa consultati medicul.

Simptomele anafilaxiei, o forma grava de alergie care duce la deces 

Totusi, puteti contribui la diminuarea simptomelor folosind leacuri de pe vremea bunicii. Nu sunt scumpe si n-au dat gres niciodata. Cel mai eficient este sa evitati substanta alergena. Dar de polenul care pluteste peste tot n-aveti cum sa fugiti. Asa ca, e bine sa aveti la andemana niste preparate din plante.

Ceaiuri contra alergiei la polen
    Extractul din mugurii de coacaz negru este un adevarat cortizon natural, da rezultate mai ales in tratamentele de lunga durata (2-3 luni). Extractul din muguri si mladite proaspete de cedru combate manifestarile alergice la nivelul pielii si mucoaselor (eruptii, mancarimi, usturimi). Pentru ca organismul sa fie pregatit in momentul inceperii polenizarii, e necesar ca tratamentul sa inceapa din timp. Mai sunt bune ceaiurile de trei frati patati, cate 2-3 cani pe zi, de coada socricelului (si inhalatii), turita mare sau radacina de iarba mare (decoct).

Rezultate foarte bune se obtin si folosind urmatorul amestec de plante: 10 g flori de soc, 30 g trei-frati-patati, 20 g papadie, 20 g radacina de cicoare. Se face decoct (prin fierbere 10 minute) cu o lingura de amestec la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi pana la disparitia simptomelor. Decoctul de ceapa, sucul de ceapa, ceaiul de ceapa, au efect antiseptic, emolient in infectii faringiene, astm alergic.

Cele mai ciudate alergii pe care le pot avea oamenii 

Pentru uz extern, se recomanda pentru calmarea pruritului, tamponari cu infuzie din 5 g ulei volatil de menta si 95 g alcool etilic de 96 grade.


primavara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007352 (s)