News Flash:

Cuptorul cu microunde – dusmanul din casa ta. De ce exista pe piata daca e atat de periculos?

17 Aprilie 2018
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
cuptor

Cum functioneaza acesta?
Sunt cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem in acest articol. Raspunsurile ar putea sa va socheze asa de tare, incat, daca detineti unul, nici macar sa nu vreti sa-l dati altcuiva, ci pur si simplu sa-l aruncati la gunoi.

DACA E ATAT DE PERICULOS, DE CE EXISTA PE PIATA?
In prezent, foarte multi romani poseda in bucataria lor un asemenea cuptor. De fapt, sunt putini cei care nu-l au. Sa nu mai vorbim de restaurante si chiar bucatariile din birourile unor firme, unde cuptorul cu microunde este un element de baza. Faptul ca este ieftin, usor de folosit si isi face treaba intr-un mod aparent curat si rapid, da o valoare considerabila acestui aparat in bucatarie. Putini sunt cei care stiu ca aceste aparate sunt periculoase. De ce? Pai, daca ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza si ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare ca NU!

CUM FUNCTIONEAZA!
Microundele sunt o forma de energie electromagnetica, precum undele radio, si ocupa o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Ele sunt o forma de unde foarte scurte (de unde si numele) care calatoresc cu viteza luminii. In lumea moderna, microundele sunt folosite la telefonia pe distante mari, programe de televiziune, internet, sateliti s.a.m.d. Dar pentru multi dintre noi, acestea reprezinta doar o notiune legata de gatirea sau incalzirea rapida a alimentelor.

Fiecare cuptor cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de campurile magnetice si electrice in asa fel, incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente. Toate undele isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor, aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda. Moleculele alimentelor, in special cele ale apei, au un capat pozitiv si unul negativ, precum un magnet are polaritate nord si sud.

In modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wati. In timp ce microundele generate de magnetron bombardeaza alimentele, ele fac moleculele polare sa se roteasca la aceeasi frecventa de milioane de ori pe secunda. Toata aceasta agitatie creeaza frictiune moleculara, care incalzeste mancarea. Frictiunea insa este si cauza multor deteriorari ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformeaza fortat.

Facand o comparatie cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creeaza caldura prin frictiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creeaza caldura prin frictiune. La ele, energia undelor se duce intr-o singura frecventa ingusta din spectrul energetic, pe cand energia soarelui opereaza intr-un spectru de frecventa foarte larg. In vreme ce caldura soarelui vine progresiv, din exterior in interior, in cazul microundelor de la cuptoare, caldura vine dinspre interior in afara. Poate explicatia asta e putin prea tehnica sau stiintifica (si pe mine m-a obosit), dar trebuie sa cunosti cum functioneaza un lucru pentru a-l intelege.

PERICULOS PENTRU BEBELUSI!
Din pacate, tot mai multe mame tinere folosesc microundele pentru a incalzi laptele bebelusilor. Pentru multe dintre ele, este o metoda rapida si usoara, dar ele nu realizeaza ca, de fapt, cele cateva minute castigate pot afecta serios sanatatea pruncilor. Intr-un articol publicat in 1989 intr-una dintre cele mai respectate reviste de medicina, Lancet, dr. Lita Lee afirma: „Formulele pentru bebelusi incalzite la microunde transforma anumiti aminoacizi trans in izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atat, un aminoacid, L-prolina, este convertit in d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxina (otrava pentru sistemul nervos) si o nefrotoxina (otrava pentru rinichi).

Este destul de rau nu numai faptul ca bebelusii nu sunt alaptati la sanul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat in ceva otravitor prin microunde”. O modalitate mult mai sigura ar fi incalzirea recipientului cu lapte la jetul de apa calda al chiuvetei sau intr-un vas cu apa calda, pe aragaz, testand din cand in cand temperatura. Cele cateva minute in plus nu merita riscul la care ne supunem copiii. Un alt pericol vine din faptul ca, in cazul cuptoarelor cu microunde, incalzirea alimentelor nu este uniforma, asa ca, unele parti sunt mai calde, iar altele mai reci. Au fost cazuri cand bebelusii s-au ars pe buze din cauza ca mamele testasera temperatura intr-o portiune mai rece.

SANGELE INCALZIT LA MICROUNDE OMOARA!
In 1991, a existat un proces in Oklahoma, in care un spital a folosit la o transfuzie sange incalzit la microunde. Cazul a implicat o pacienta, Norma Levitt, care, in urma unei operatii la sold, a primit o transfuzie de sange incalzit la microunde de catre o asistenta. In urma transfuziei, pacienta a murit. Aceasta tragedie dovedeste ca incalzirea prin microunde are efecte mult mai periculoase decat credem. Sangele pentru transfuzii este incalzit cateodata, dar in nici un caz la cuptorul cu microunde. In cazul de mai sus, sangele a fost alterat, astfel incat a provocat moartea. Este clar ca incalzirea alimentelor in acest mod altereaza mancarea printr-un proces cu multe necunoscute. Iar in momentul in care ne hranim cu aceste alimente, ingeram si toate aceste necunoscute. Pentru ca organismul nostru este prin natura lui electrochimic, orice forta care disturba sau schimba evenimentele electrochimice, va afecta cu siguranta intr-un mod major si fiziologia corpului.

STUDIUL CLINIC ELVETIAN
Doctorul Hans Ulrich Hertel, care este acum pensionar, a lucrat ca cercetator in domeniul alimentatiei pentru una din marile companii de profil elvetiene, ale carei afaceri sunt la nivel global. Cu cativa ani in urma, el a fost concediat pentru ca a pus intrebari in legatura cu anumite proceduri prin care alimentele erau preparate, proceduri ce deteriorau mancarea.

Iata din ce cauza este periculos ca sa folosim cuptorul cu microunde:
• Alimentele incalzite la cuptorul cu microunde, odata introduse in organism, provoaca leziuni serioase creierului prin scurtcircuitarea impulsurilor electrice.
• Corpul uman nu poate metaboliza alimentele care sunt supuse undelor acestor tipuri de cuptoare.
• Productia de hormoni din organism se opreste atunci cand hrana trece prin cuptorul cu microunde.
• Mineralele, vitaminele, cat si substantele nutritive ale fiecarui aliment, care este trecut prin cuptoarele cu microunde, se modifica sau se pierd in totalitate. Astfel, alimentele se transforma in celuloza si nu aduc niciun aport organismului.
• Alimentele devin adevarate bombe chimice pentru organism. Radicalii liberi sunt introdusi in corp, iar in cele din urma cancerul se instaleaza.
• O alta consecinta directa a folosirii cuptorului cu microunde este cancerul stomacal, cat si cel intestinal.
• Consumul prelungit al alimentelor incalzite la cuptorul cu microunde produce o crestere anormala a celulelor canceroase din sange.
• Ingerarea alimentelor poluate de acest tip de cuptor provoaca deficiente ale sistemului imunitar prin intermediul ganglionilor limfatici .
• Cele mai multe dintre persoanele care au consumat alimente incalzite la microunde au prezentat pierderi de memorie, instabilitate emotionala si in cele din urma scaderea coeficientului de inteligenta.
Mai stai pe ganduri? Nu mai poti spune ca nu stiai.

Material semnat de Gh. Blaj, specialist nutritionist , reprezentant al ASC Clinic Medical Welenss Center, Brasov, caruia ii multumim foarte mult pt. amabilitatea de a ne pune la dispozitie toate aceste informatii utile si complexe!


cum functioneaza microundele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006544 (s)