News Flash:

Dianne Reeves si Guillaume Perret, la festivalul JazzTM 2015 de la Timisoara

16 Aprilie 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Dianne Reeves
Dianne Reeves, Guillaume Perret si Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz sunt primii trei artisti care au confirmat prezenta la cea de-a treia editie a festivalului JazzTM, care se va desfasura la Timisoara, in perioada 3-5 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Primaria Timisoara, primii trei artisti care au confirmat prezenta la festivalul JazzTM - care anul acesta este la cea de-a treia editie - sunt Dianne Reeves, Guillaume Perret si Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz.
Astfel, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz va concerta sambata, 4 iulie, de la ora 22.30.
”Liv Warfield este, probabil, unul dintre artistii cu cea mai mare ascensiune pe scena muzicala si nu ne referim doar la jazz, R&B sau soul. Cu primul album lansat sub indrumarea lui Prince, Liv a intrat direct in atentia industriei muzicale: headline North Sea Jazz, Lugano, Luminato sau prezenta la cele mai importante emisiuni TV din Statele Unite in 2015 - David Letterman, Jimmy Kimel etc. confirma acest lucru”, se arata in comunicat.
Guillaume Perret va concerta pe scena JazzTM in 5 iulie, de la ora 21.00.
”Guillaume creeaza un amalgam inovativ de jazz contemporan, funk si metal. O muzica hibrida, fermecatoare, ce starneste senzatii si lasa imaginatia sa zboare libera. Rezultatul a doi ani de munca intensa alaturi de Jim Grandcamp (chitara), Philippe Bussonnet (bas) si Yoann Serra (baterie / sampler) este un produs cu o dinamica imensa si sunete dincolo de asteptari ce a ajuns deja pe scenele renumite ale unor festivaluri precum London Jazz Festival, Jazz sous les Pommiers si Jazz à Vienne si a calatorit cu muzica sa in Austria, Anglia, Franta, Germania, Belgia, Polonia, Bulgaria, Letonia, Cehia, Italia, Elvetia, Statele Unite ale Americii dar si India, Tailanda, Vietnam, Argentina, Chile, Uruguai, Senegal, Coasta de Fildes si Australia”, se mai arata in comunicat.
Dianne Reeves va concerta la Timisoara tot in 5 iulie, de la ora 22.30.
”Castigatoare a patru premii Grammy la categoria «Best Jazz Vocalist» (singurul artist care a castigat aceasta categorie de trei ori consecutiv / 2001-2003), artista va prezenta cel mai recent material discografic («Beautiful Life»), ce contine 12 piese create pentru a atinge atat fanii de jazz, cat si persoanele care nu asculta acest gen atat de des. De-a lungul carierei a urcat pe cele mai importante scene ale lumii si a fost capul de afis al unor festivaluri precum North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, SFJazz, Montreal Jazz, Java Jazz Festival, London Jazz Festival si multe altele”, anunta organizatorii.
Cea de-a treia editie a festivalului JazzTm se va desfasura in Piata Victoriei din Timisoara, in fata Operei, acolo unde va fi amenajata o scena. Accesul la acest festival este gratuit. Daca in anii anteriori organizatorii au amenajat o zona de scaune in fata scenei pentru care se platea bilet, anul acesta s-a renuntat la plata tichetului pentru aceasta zona.
"Accesul la festivalul JazzTM 2015 va fi complet gratuit. O zona de scaune va fi amenajata in fata scenei, accesul publicului la aceasta zona fiind liber. Am definit acest festival, inca de la prima editie, ca unul accesibil oricui, rezervarea unui loc pe scaune avand un pret simbolic la editiile trecute, festivalul fiind in continuare unul gratuit. Totusi, din punct de vedere organizatoric si functional, decizia de a elimina delimitarile intre cele doua zone ale festivalului este una care, din experientele editiilor anterioare, are argumente de netagaduit", a declarat viceprimarul Dan Diaconu (PNL), corespondentului MEDIAFAX.
Primele doua editii ale JazzTM au adus la Timisoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray si Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire si Anoushka Shankar, unii dintre acestia in premiera in Romania. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005926 (s)