News Flash:

DELICIOS! Reteta culinara tocana de ceapa cu mamaliguta. POFTA BUNA!

25 Februarie 2017
955 Vizualizari | 0 Comentarii
tocana cu mamaliga
Tocana de ceapa cu mamaliguta este o mancare delicoasa si satioasa, excelenta pentru pranz.
ingrediente
Ingrediente:
   45 cepe mari (500600 g),
   100 ml ulei,
   1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei,
   12 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet,
   un varf de lingurita cu piper macinat,
   12 catei de usturoi
mod de preparare
Mod de preparare:
Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i anihileze iuteala, pana cand se termina de taiat. Se taie solzisori si se pune intr-o cratita cu tot uleiul si o lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se inmoaie mai repede), circa 15 minute, amestecand des. La sfarsit, cand a devenit translucida (semn ca a scazut apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecandu-se de 3-4 ori; se adauga si sucul de rosii, piperul si usturoiul (facultativ), potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet.
In acest timp, se pregateste si mamaliguta putin mai vartoasa (250 g malai la 1 l apa). Cu o lingura de supa, 
inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cate o galusca (cat lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se aseaza intr-o cratita cu o parte din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cat este necesar. 
Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza sau cu salata de varza acra.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005644 (s)