News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre frigiditate

24 Februarie 2017
943 Vizualizari | 0 Comentarii
frigida2
“De fiecare data cand un barbat doreste sa faca dragoste, exista o ordine armonioasa a lucrurilor care trebuie neaparat sa fie respectata: in primul rand el trebuie sa isi armonizeze starea cu aceea a femeii.”

Din punct de vedere lingvistic, frigiditatea este starea unei femei care se confrunta cu dificultati in atingerea orgasmului si chiar in perceperea senzatiilor placute in timpul unei intalniri amoroase. Punctul de vedere real este insa mai trist. Nu numai ca nu exista femei care nu ajung la orgasm, dar exista femei care nici macar nu stiu ca acest lucru exista. Desi pare straniu, mai sunt inca personae care considera ca placerea in timpul actului sexual este exclusive apanajul barbatilor, pentru ele fiind numai vorba de “datoria” conjugala.


Putem vorbi de doua categorii de “frigiditate”: cea dobandita si cea nativa. Din categoria celor care manifesta o “frigiditate nativa” fac parte acele foarte rare femei care sustin ca nu au simtit niciodata atractie sexuala pentru vreun barbat, ca nu s-au simtit niciodata sexy si nu au avut vise erotice sau dorinte. De asemenea, ele spun ca nu au simtit niciodata placere in vreo intalnire amoroasa.


“Frigiditatea dobandita” este starea de inhibare, repulsie si angoasa fata de iubirea fizica, pe care au capatat-o femeile care si-au inceput viata erotica in conditii ciudate, au suferit vreo trauma sau au fost silite sa faca dragoste cu forta (chiar daca nu violate, uneori “datoria conjugala” pe care o revendica sotii brutali poate fi denumita, pe drept cuvant, violul casnic). Tot in aceasta categorie intra si frigiditatea provocata de unele probleme de sanatate. In toate cazurile, figiditatea poate fi depasita, metodele insa difera.


Atingerea orgasmului se invata


Intelepciunea taoista afirma ca “atunci cand femeia este fericita, lumea intreaga este fericita”. De altfel, in toate tratatele orientale clasice legate de misterul iubirii si erotismului (Kama Sutra, Kama Shastra etc.) este subliniata importanta satisfacerii femeii, care va aduce de la sine realizarea starii de extaz amoros pentru barbat.


Conform unor studii de specialitate, exista mai multe etape in frigiditate, respectiv mai multe tipuri de femei frigide. Deoarece se stie ca orgasmul este dependent, in primul rand, de atitudinea mentala, s-ar putea spune ca atingerea orgasmului se invata.


Prima categorie cuprinde femei care nu stiu exact ce inseamna si nici nu au trait vreodata starea de orgasm.


Din categoria a doua fac parte femeile care ajung la orgasm, dar nu oricand si nu cu oricine. Ele au nevoie de multe pregatiri anterioare, de multa atentie, de realizarea unei ambiante deosebite. Doar daca aceste conditii sunt indeplinite, ele pot savura experientele erotice. In aceasta categorie de femei intra mai ales persoanele tinere care isi incep viata sexuala cu logodnicul sau viitorul sot. Din punct de vedere statistic, o tanara are nevoie cam de doi ani de “ cunoastere si experienta” erotica pentru a experimenta orgasmul in timpul actului amoros.


Categoria a treia o constituie femeile la care atingerea orgasmului se face in timpul masturbarii sau folosirii vibratorului. Explicatia este destul de simpla. In astfel de situatii femeia este foarte relaxata, ceea ce uneori nu se petrece si in prezenta unui barbat.

In sfarsit, cea de a patra categorie o reprezinta femeile care ating orgasmul in mod frecvent in timpul actului sexual.

Sa cautam fericirea in mod activ!

Un studiu asupra femeilor din intreaga lume ce atingeau usor starea de orgasm a relevat mai multe aspecte importante, din care putem deduce adevarate “reguli” ale reusitei in amor.


In primul rand, aceste femei cu o viata sexuala reusita proveneau din familii care, in general, le-au insuflat o atitudine pozitiva, deschisa fata de sexualitate, lipsita de inhibitii si prejudecati. In plus, s-a constatat ca tatal unei femei senzuale este, in general, un barbat accesibil si nu unul distant. In copilarie, parintii excesiv de severi sau neglijenti pot sa creeze adevarate traume, cu urmari grave la maturitate.


Reusita unei vieti erotice nu este independenta de viata in general. S-a dovedit ca femeile care ating foarte repede starea de orgasm au manifestat totdeauna o atitudine de independenta in toate aspectele vietii. Prin extensie, trebuie cautat ca nici in iubire sa nu devenim dependenti de celalalt, ci sa cautam fericirea in mod activ.

Un aforism care nu trebuie uitat este: “Daruind, vei dobandi”. El poate fi cu succes aplicat in dragoste. De multe ori, secretul unei trairi erotice plenare poate fi gasit in abandonarea si daruirea totala fata de fiinta iubita. In viata erotica, factorul principal este relatia celor doi iubiti. In aceasta directie, pentru a aduce o femeie pe culmi de placere, iubitul trebuie sa fie atent si tandru si e important ca el insusi sa doreasca fericirea si implinirea iubitei.

Totusi, e posibil ca eforturile singure ale unei femei frigide sa nu fie suficiente. Atunci este posibil ca ea sa aiba nevoie de sfaturile unui medic, de ajutorul unui psihoterapeut. In general vorbind, intelegand ca o atitudine sau conceptie gresita asupra sexualitatii ne poate crea necrezut de multe probleme, sfatuim femeile frigide sa urmareasca urmatoarele aspecte:

    * Sa renunte la principiile “morale” stupide care, de regula, sunt prea rigide, conservatoare, depasite si limitatoare;

    * Sa se debaraseze complet de sentimentele aberante de culpabilitate cu privire la sexualitate, indiferent de ce natura ar fi acestea;

    * Sa invete sa-si accepte cu bucurie si nonsalanta propria sexualitate bazata pe iubire, ca fiind ceva benefic si sanatos;

    * Sa-si sensibilizeze erotic corpul prin studierea atenta a zonelor intime prin atingeri, mangaieri si sarutari, pentru a se trezi cat mai repede din punct de vedere amoros-sexual;

    * Sa-si anihileze complet retinerile si inhibitiile atunci cand iubeste si este iubita;

    * Sa invete sa atinga orgasmul fara descarcare mai intai prin propriile eforturi, prin autostimulare si apoi impreuna cu iubitul;

    * Sa recurga la un tratament naturist adecvat.

Astfel, cu multa rabdare, cu intelegere si cu participarea tandra si activa a iubitului, femeia frigida poate fi transformata gradat intr-o femeie senzuala, plina de fantezii erotice binefacatoare si creatoare. A-i indeparta unei femei orice urma de frigiditate este ceva la fel de necesar atat pentru barbat, cat si pentru femeia insasi. In aceasta directie este important ca ambii iubiti sa fie suficient de treziti din punct de vedere erotic, deci nu numai preponderant sexual, ci si psihic, mental, spiritual.

Acceptati fantasmele erotice

Nu este de neglijat rolul imaginatiei. Femeile care ating usor orgasmul au revelat faptul ca si-au folosit imaginatia intr-o maniera creatoare, fiind deschise si libere fata de fantasmele erotice, chiar si in timpul actului sexual. Relatia de iubire cu partenerii acestora era atat de intima, incat ele ajungeau sa discute cu multa sinceritate si chiar sa sugereze ce le-ar placea in timpul intalnirii erotice.

Nu in ultimul rand, importanta in atingerea unei stari de plenitudine erotica este starea de vitalitate a organsimului. O accentuata slabiciune (datorata curelor de slabire, oboselii, stresului cotidian, obisnuintei de a exagera cu grijile inerente vietii de zi cu zi), poate fi cauza insuccesului amoros.

Senzualitatea este in stransa legatura cu integritatea si sanatatea corpului. In momentul cand acesta este in armonie, femeia poate, folosindu-si inteligenta, sa se trezeasca spre iubire, invatand sa constientizeze placerea mangaierilor pe tot corpul, fiorii extazului amoros in intreaga fiinta.

frigiditatea actului sexual senzualitatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006064 (s)