News Flash:

Decizie fara PRECEDENT. Rusia a ramas fara medalia de argint castigata la un campionat de handbal feminin

3 Aprilie 2018
829 Vizualizari | 0 Comentarii
handbal2

Federatia Europeana de Handbal a luat decizia de i-a retrage Rusiei medalia de argint castigata la Campionatul European de tineret (feminin, sub 19 ani) in 2017.
Federatia Rusa fost descalificata din competitie, iar toate meciurile au fost pierdute. De asemenea, a fost amendata cu 20.000 de euro. Cazul impotriva Federatiei Ruse a fost deschis dupa ce trei jucatoare, Antonina Skorobogatchenko (jucatoare care a fost promovata de Trefilov si la prima reprezentativa), Maria Duvakina and Maria Dudina au fost depistate la un control antidoping, dupa cum a informat Federatia Europeana de Handbal. Cele trei handbaliste au fost depistate pozitiv cu Meldonium.

Conform Articolului 10 din Regulile EHF pentru Anti-Doping, in cazul in care se constata ca mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o incalcare a normelor anti-doping in timpul unei competitii, se impune o sanctiune adecvata pentru federatia respectiva.

”Este crucial pentru interesul competitiei noastre, deoarece asigura egalitatea sanselor intre toti participantii, fie ei jucatori sau echipe. Este esential pentru viitorul jucatorilor nostri sa nu le pericliteze sanatatea si, de asemenea, reputatia. In plus, [...] credibilitatea generala a sportului nostru este in joc, nu numai fata de sponsori, ci si fata de opinia publica”, se specifica intr-un comunicat al EHF.
Antonina Skorobogatchenko se anunta una din cele mai promitatoare handbaliste la nivel mondial, dupa ce a primit deja cateva distinctii individuale la turneele finale de juniori si tineret la care a participat. La numai 17 ani, interul dreapta a debutat la un Campionat European de senioare (2016), fiind de altfel in teren la partida Rusia – Romania 17-22.

La Campionatul European de tineret din 2017, unde cele trei handbaliste amintite au fost depistate pozitiv, Rusia a pierdut finala in fata Frantei, scor 26-31.


federatia rusa antonina skorobogatchenko
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004883 (s)