News Flash:

Decizie de ultima ora luata de Putin

2 Noiembrie 2016
1682 Vizualizari | 1 Comentarii
putin
Presedintele Vladimir Putin a dispus o "pauza umanitara" de 10 ore vineri, in Alep. Pauza umanitara va fi instituita vineri in decurs de zece ore la ordinul presedintelui Vladimir Putin, a anuntat miercuri armata rusa intr-un comunicat.

"A fost luata decizia de a institui la Alep o 'pauza umanitara' la 4 noiembrie, de la 09:00 pana la 19:00 ora locala" (de la 06:00 la 16:00 GMT), a declarat seful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, adaugand ca aceasta decizie a fost convenita cu "conducerea siriana".

"Pentru a evita victime inutile, ministrul apararii Serghei Soigu, la ordinul presedintelui Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a luat decizia instituirii unei pauze umanitare la Alep" in data de 4 noiembrie, a subliniat generalul Gherasimov, citat de agentiile ruse de presa. El a indicat ca toate coridoarele umanitare stabilite anterior vor fi operationale, informeaza Agerpres. 
Potrivit TASS, de peste doua saptamani fortele aeriene rusa si siriana si-au suspendat bombardamentele in zona Alepului.

Armata siriana, sprijinita de aviatia rusa, a lansat in 22 septembrie o vasta ofensiva pentru a recuceri cartierele din estul Alepului, al doilea oras ca marime din Siria, divizat intre fortele fidele regimului si rebeli din 2012.

Rusia si-a intrerupt bombardamentele aeriene asupra Alepului in 18 octombrie, in cadrul unei "pauze umanitare" destinate sa permita evacuarea civililor si a ranitilor, precum si retragerea combatantilor. Dar cele opt coridoare umanitare create in aceste scopuri au ramas aproape neutilizate.

pauza umanitara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3668 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004736 (s)