News Flash:

De unde stii ca suferi de apendicita

28 Februarie 2018
1575 Vizualizari | 0 Comentarii
apendice

Apendicele este un organ tubular de dimensiuni mici atasat la capatul intestinului gros. Acesta este localizat in partea dreapta jos a abdomenului, iar rolul sau nu este cunoscut. Apendicita apare atunci cand exista ceva care blocheaza acest saculet, astfel incat se creeaza o presiune foarte mare, iar circulatia este ingreunata pana in punctul in care apare o inflamatie.
Daca nu este tratata la timp, apendicita iti poate pune viata in pericol deoarece apendicele se poate sparge, imprastiind infectia in tot abdomenul.


Inainte de a se ajunge in acest punct, medicii pot efectua o interventie chirurgicala, reducand riscul posibilelor complicatii.
Apendicita este mai frecventa la copii si tineri intre 10 si 30 de ani, dar poate afecta indivizi de toate varstele. Totusi, ea apare foarte rar la copii mai mici de 2 ani.
Principalul simptom al apendicitei este durerea abdominala. Pe masura ce se dezvolta, mai pot aparea insa si alte semne care indica prezenta sa.
Nu uita ca un diagnostic timpuriu este foarte important pentru a preveni problemele mai grave. Iata care sunt cele 7 simptome pe care nu trebuie sa le ignori.

1. Apendicita provoaca o durere acuta
 Durerea apare pe partea din dreapta jos a abdomenului si variaza in intensitate. Totusi, in multe cazuri, prima durere se simte in apropierea buricului si chiar in partea de jos a spatelui. 
Acest simptom tinde sa se acutizeze atunci cand iti misti picioarele sau abdomenul (de exemplu, atunci cand stranuti sau tusesti).

2. Febra si frisoane
Simptomele apendicitei se pot asemana cu cele ale unui virus stomacal. Pe langa durere, te poti confrunta cu febra, frisoane si tremuraturi.
Medicii ne avertizeaza ca schimbarile extreme ale temperaturii corpului insotite de dureri abdominale acute trebuie tratate ca o urgenta medicala. In acest fel poti preveni complicatiile, precum peritonita, o inflamatie pe partea interioara a peretelui abdominal.
Este bine de retinut ca, in majoritatea cazurilor, este prezenta o febra moderata, intre 37,5 si 38 °C. 

3. Greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare
 Greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare sunt trei simptome care tind sa apara impreuna atunci cand se dezvolta apendicita. In general, acestea sunt prezente in 90% dintre cazuri, manifestandu-se, de obicei, dupa aparitia durerii din partea inferioara a abdomenului.
Multe persoane nu iau in calcul posibilitatea prezentei apendicitei tocmai pentru ca aceste trei simptome sunt caracteristice si altor probleme medicale. 
Daca ai aceste simptome si ele continua sa reapara sau nu dispar dupa o zi, este foarte important sa mergi la medic pentru a primi un diagnostic corect.

4. Constipatie sau diaree
Atat constipatia, cat si diareea sunt frecvente in randul pacientilor cu apendicita. La fel ca in cazul celorlalte simptome, ele nu reprezinta neaparat un indiciu al unei afectiuni grave.
Totusi, cel mai bine este sa te prezinti la un consult medical, mai ales daca aceste simptome sunt insotite si de alte manifestari neplacute.

5. Gaze intestinale si inflamatii
Multe alimente pot provoca balonari si gaze intestinale. Dar daca aceste simptome apar fara nicio explicatie, ele nu trebuie ignorate.
Problemele apendicelui pot cauza inflamatii persistente, insotite de gaze si dureri abdominale.


6. Pierderea poftei de mancare
Daca mananci bine de obicei, dar deodata iti pierzi pofta de mancare, trebuie sa vorbesti cu medicul tau pentru a afla de ce nu mai ai senzatia de foame.
Multe boli cronice pot provoca pierderea apetitului, inclusiv apendicita si cancerul de colon. 
Chiar daca lipsa poftei de mancare nu este neaparat un simptom al unei boli grave, este bine sa ii acorzi atentia necesara si sa mergi la medic.

7. Semnul Blumberg
Semnul Blumberg este un simptom care se produce dupa apasarea si eliberarea imediata a peretelui abdominal din partea de jos dreapta, acolo unde se resimte durerea.

Este important sa eviti o presiune accentuata in aceasta zona, intrucat poti provoca diverse complicatii la nivelul apendicelui.
Iti recomandam sa mergi la medic daca apesi pe zona afectata, o eliberezi si apoi simti o durere. 
Daca banuiesti ca ai apendicita, trebuie sa mergi de urgenta la un specialist. Acesta va efectua investigatiile necesare pentru a te diagnostica.
Daca este confirmata inflamatia apendicelui, va urma o interventie chirurgicala care consta in indepartarea acestui mic organ din corp. In plus, este administrat si  un antibiotic intravenos pentru a preveni infectiile.


greata varsaturile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005533 (s)