News Flash:

FABULOS! CFR a gasit alternativa la cozile de pe DN 1! Iti urci masina in tren, stai la caldurica si in doua ore esti pe Valea Prahovei!

21 Decembrie 2016
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
masina in tren2
In timp ce autostrada spre Brasov se lasa asteptata de ani buni, iar aglomeratia de pe DN1 a devenit cosmarul soferilor, CFR vine cu o solutie inedita impotriva ambuteiajelor: masini transportate cu trenul. Astfel, puteti ajunge din Capitala la Brasov, cu tot cu masina, in doar doua ore pe „autostrada” pe sine.
Ministerul Transporturilor vrea sa descongestioneze traficul pe DN1 si  ar putea experimenta transportarea autoturismelor, pe cale ferata, pe ruta Bucuresti – Brasov.
Conform proiectului, masinile sunt amplasate in vagoane speciale, iar, pe toata durata calatoriei, soferii se pot relaxa in vagoanele pentru calatori.
Astfel, blocajele de pe Valea Prahovei, de pe DN1, pot fi evitate daca Ministerul Transporturilor reuseste sa implementeze proiectul de transport multimodal de logistica feroviara.
„Dupa cum cunoasteti, la nivel european se pune accent pe transportul multimodal, acesta fiind vazut ca o solutie sustenabila, prietenoasa cu mediul si eficienta din punct de vedere al resurselor. In acest context Ministerul Transporturilor sprijina dezvoltarea transportului multimodal in Romania, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO – LA (Rollende Landstrassen/sosea rulanta). In ceea ce priveste proiectul de logistica feroviara prin care autoturismele sa tranziteze mai rapid si mai economic lantul Carpatic, se afla in analiza la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv rute, perioada de implementare si costuri”, au precizat oficialii din cadrul Ministerului Transporturilor.
Masini transportate cu trenul de la Bucuresti la Brasov in doua ore
In prezent, cel mai rapid tren de persoane parcurge distanta Brasov – Bucuresti in 2 ore si 20 de minute. Trenul pleaca din gara Brasov la ora 9 si 44 minute si ajunge in Capitala la ora 12 si 10 minute.
Pentru incarcarea si descarcarea masinilor CFR SA trebuie sa organizeze o licitatie privind constructia unor rampe in Brasov si Bucuresti. sursa: Libertatea.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006625 (s)