News Flash:

De ce infectie vaginala scapa femeile care beau zilnic iaurt

13 Martie 2017
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
iaurt
Candida albicans este o ciuperca microscopica existenta in organism si este localizata pe mucoasele din cavitatea bucala, din vagin si pe tractul gastrointestinal.


Din cauza unor dezechilibre interne, aceasta se inmulteste in exces, afectand si alte zone ale corpului, scrie clickpentrufemei.ro.


Infectia cu candida este rezultatul unui sistem imunitar slabit, al unui tratament cu antibiotice sau cu anticonceptionale.


Indiferent de localizare, durerile de cap, problemele digestive si o oboseala sunt primele semne ale bolii.


Usturoiul, „medicamentul” anticandida


Cunoscut pentru virtutile sale terapeutice, usturoiul este un excelent antifungic si antiseptic, eficient in special pentru tratarea candidozelor.


Daca ai o infectie cu candida, o luna  de cura cu usturoi te ajuta sa scapi de aceasta neplacere.


Poti apela si la gelul de usturoi care nu are o aroma asa de puternica. 


In acelasi timp, usturoiul stimuleaza sistemul imunitar, impreuna cu ceapa si cu prazul, asa ca nu ezita sa le incluzi in meniul tau zilnic.


Coada-soricelului reechilibreaza flora


Aceasta planta are proprietati antimicotice, antiseptice, antiinflamatoare, descongestive, dezinfectante, iar sucul extras din frunzele crude este folosit de mii de ani in medicina populara pentru vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor si evitarea suprainfectiilor.


In afectiunile genitale, ca micozele, vaginitele si cistitele, coada-soricelului este una dintre cele mai eficiente plante medicinale.


Ca tratament, se prepara o infuzie si se fac de doua ori pe zi spalaturi vaginale si bai de sezut.


Iaurtul distruge infectia


Iaurtul este foarte eficient in tratarea candidozei deoarece contribuie la reechilibrarea mucoasei prin inmultirea bacteriilor bune din organism.


Astfel consumul zilnic de iaurt inhiba raspandirea si inmultirea acestei ciuperci prin reechilibrarea florei bacteriene.


Aloe vera, un remediu imbatabil


Un studiu al Universitatii din California arata ca o frunza zdrobita de aloe vera aplicata direct pe mucoasa afectata de  candida albicans distruge ciuperca in cateva zile si reechilibreaza flora bacteriana a zonei respective.


Acest remediu contine o multime de substante active care combate infectia.


Asa ca poti lua, timp de o luna, gel de aloe vera, iar local, sa aplici comprese cu frunze de aloe vera.


Alte masuri terapeutice:


Exclude dulciurile din alimentatie, deoarece sunt  o  adevarata  „hrana” pentru candida albicans. Limiteaza consumul de fructe.


Include in meniu alimente cu efect antibiotic si antimicotic ca: rozmarinul, oregano, cimbrul, migdalele, semintele crude de dovleac, uleiul de masline, care reechilibreaza pH-ul local.


Fa zilnic spalaturi locale cu bicarbonat de sodiu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007194 (s)