News Flash:

Usturoiul, sparanghelul si telina calmeaza stresul

12 Martie 2017
992 Vizualizari | 0 Comentarii
sparanghel
Telina contine o serie de compusi care scad concentratia de hormoni ai stresului. Trebuie explicat ca acesti hormoni provoaca vasoconstrictie asupra vaselor sangvine. Compusii din telina fac ca vasele sa se dilate si scad tensiunea arteriala, actionand astfel impotriva acestor hormoni ai stresului. De asemenea telina contine o serie de substante care linistesc organismul si sistemul nervos. Astfel, o tulpina de telina consumata inainte de culcare va poate da un somn linistit.


Varza este o foarte buna sursa de vitamine antioxidante care alunga stresul, precum vitamina A, C si E. Acestea lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi eliberati in organism de catre hormonii de stres.


Orezul
brun 
contine carbohidrati cu absorbtie lenta care declanseaza in organism eliberarea de serotonina si norepinefrina care va ajuta sa faceti fata mai bine stresului imbunatatindu-va dispozitia si energia.


Semintele de susan reduc stresul prin compozitia sa bogata in zinc. Zincul imbunatateste metabolismul acizilor grasi si producerea de serotonina care au un rol important in reducerea stresului.


Usturoiul 
contine o substanta detoxifianta numita alicina care ajuta la disparitia starilor de epuizare fizica si psihica, are proprietati antivirale si antifungice, scade colesterolul si tensiunea arteriala asociata cu stresul si ajuta la cresterea bunei dispozitii.


Semintele de floarea-soarelucontin potasiu, complexul de vitamine B12 (mai ales B6 si acid pantotenic) si zinc, substante a caror nivel scade mult in timpul perioadelor de stres.


Sparanghelul contine multe elemente regeneratoare pentru ficat, rinichi, piele, ligamente, oase si pentru formarea invelisului globulelor rosii, toate acestea avand efect pozitiv asupra bunei functionari a organismului si asupra puterii acestuia de a face fata stresului.

telina varza orezul usturoiul sparanghelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007141 (s)