News Flash:

De ce este bine sa participi des la Sfantul Maslu

10 Martie 2018
993 Vizualizari | 0 Comentarii
sf maslu

Dumnezeu ne invata: „Precum este adevarat ca Eu sunt viu, tot asa este de adevarat ca Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu“. Sf. Maslu nu contine nici o rugaciune pentru moarte, ci toate rugaciunile sunt spre folosul si ajutorul celor vii. Sf. Maslu este slujba pentru vindecare si pentru iertarea pacatelor celor pentru care se oficiaza. Slujbe ale caror efect sa fie moartea celor carora li se fac nu exista in randuiala Bisericii Ortodoxe.

Ideea gresita ca, daca se oficiaza unui bolnav Sf. Maslu, va muri vine din urmatoarea situatie: in iubirea Sa de oameni, Dumnezeu, pentru mantuirea unor persoane cu pacate grele nespovedite, randuieste ca acestea sa nu treaca cu usurinta la viata vesnica, ci sa se chinuiesca pe patul de moarte, pana le vor fi iertate pacatele grele. In astfel de cazuri, Biserica recomanda credinciosilor Sf. Spovedanie, dar si oficierea Tainei Sf. Maslu, urmat de citirea unor rugaciuni prin care se cere indurarea lui Dumnezeu si iertarea pacatelor. Deci, si in astfel de cazuri, prin Sf. Maslu nu se solicita moartea unei persoane aflate pe patul de suferinta, ci iertarea pacatelor.
 
Efectele pe care slujba Sfantului Maslu le produce in viata noastra
Efectele harice ale Sfantului Maslu sunt mai multe, dintre care Sf. Apostol
Iacovmentioneaza doua: vindecarea partiala sau integrala a suferintelor trupesti si iertarea pacatelor: „Rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui“ (Iacob V, 15).
Astfel, Sfantului Maslu vindeca atat trupul de boli, cat si sufletul de pacate, prin ungerea cu untdelemn sfintit. Alte efecte harice ale Sfantului Maslu sunt si acestea: intareste credinta in Dumnezeu si nadejdea mantuirii, aduce pace si smerenie in inima, pregateste sufletul pentru primirea Sf.
Impartasanii si pentru trecerea la cele vesnice, alunga frica de moarte, uneste si impaca pe credinciosi prin harul Duhului Sfant si ne invredniceste pe toti de sfarsit crestinesc.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0812 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034558 (s)