News Flash:

Cum sa purifici aerul din casa cu ajutorul plantelor

11 Martie 2018
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
plante

Data viitoare cand mergeti la cumparaturi pentru produse de curatat, luati in considerare sa adaugati pe lista, plante mari de apartament cu frunze, pentru fiecare cameraaerul din casa. Ele reduc cantitatea poluantilor nesanatosi, precum bacterii si ciuperci din aer in timp ce adauga umiditatea necesara pentru a combate afectiunile respiratorii si alergice.

Potrivit BC Wolverton, Ph.D., un pensionar, fost cercetator in cadrul NASA, poluarea aerului din interior poate fi o amenintare majora la adresa sanatatii noastre. Pentru a determina modul in care pamantul produce si sustine aerul curat prin intermediul plantelor, Wolverton si colegii sai cercetatori la NASA au studiat diferite plante in medii controlate. Cercetatorii au descoperit ca plantele de apartament pot purifica si revitaliza aerului in casele si birourile noastre, protejandu-ne de efectele negative ale toxinelor comune, cum ar amoniac, formaldehida si benzen.

De ani de zile, oamenilor li s-a spus sa stea inchisi in case in timpul alertelor de smog. Astazi, lista de poluanti interior cunoscuti, este la fel de infricosatoare. Azbest, pesticide, fum de la detergenti si solventi, fibre de la covoare, draperii, lucrari de izolare, chiar si de la geamuri sa nu mai vorbim de mucegai si de fumul de tutun, toate sunt cel mai bine curatate de Mama Natura.


Frunzele plantelor sunt capabile sa absoarba substantele poluante si sa le trimita la radacini, caz in care acestea devin hrana pentru microbi.
Pentru a obtine cat mai multe de la plantele de apartament, incercati sa puneti cate doua – trei in fiecare camera, astfel incat sa existe spatiu destul in jurul fiecareia iar circulatia aerului sa fie ideala. Evitati locurile in camere in care exista modificari bruste de temperatura sau unde este curent.

Poluantii sunt absorbiti prin frunze, asa ca incercati sa tineti frunzele curate de praf prin stergandu-le usor cu o carpa umeda.
In viitor, vom curata poluantii din mediu folosind plantele. Iata mai jos plantele recomandate de cercetatorii NASA:

1. Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) – Scor 8.5
Pe primul loc intre aceste plante pentru purificarea aerului, clasificate de studiu NASA este palmierul Areca. Poreclit „cel mai eficient umidificator de aer” de catre MetaEfficient.com, aceasta planta, mentine aerul umed in perioadele uscate si elimina toxinele continuu. In timpul iernii, poate inlocui literalmente cu totul folosirea umidificatoarelor electrice!

Citeste si despre 4 remedii naturale care te scapa rapid de migrena

2. Palmierul doamnei (Rhapis excelsa) – Scor 8.5
Cot la cot cu palmierul Areca in topul NASA , palmierul doamnei este o adevarata instalatie de purificare a aerului . O planta extrem de versatila care pote fi pastrata intr-un climat atat uscat dar si umed si rezista cu inversunare la cele mai multe tipuri de insecte de plante

3. Palmierul de bambus (Chamaedorea seifrizii) – Scor 8.4
Pe locul trei se gaseste palmierul de bambus . Aceasta planta prospera cand este mentinuta umeda (dar nu uda), si direct in lumina soarelui. Daca aceste conditii sunt pastrate stabile, palmierul de bambus va purifica aerul din interior de oriunde se intampla sa fie.

4. Planta de cauciuc (Ficus elastica) -Scor 8.00
In al patrulea rand pe scoring NASA este planta de cauciuc . Conform AvianWeb, plantele de cauciuc exceleaza la eliminarea toxinelor chimice (in special formaldehida) din aerul din interior si necesita mai putina lumina decat multe alte plante, depasind performanta tuturor celorlaltor ficusuri. Un cuvant de precautie: pentru ca frunzele plantelor din cauciuc pot fi toxice, aveti grija la animalele de casa care pot ajunge in contact cu ele!

Citeste si despre Cum sa ai grija de lavanda ca sa creasca si sa infloreasca

5. Dracena (Dracaena deremensis) – Scor 7.8
Dracaena, aflata pe locul al cincilea in clasamentul NASA, cu un scor de 7.8. Luminoasa si radianta, Dracaena (poreclita „Janet Craig”) va incepe purificarea aerului din casa sau de la birou, de indata ce este adusa in camera!

6. Iederea englezeasca (Hedera helix) – Scor 7.8
Daca aerul in casa voastra a devenit statut si uscat, iedera engleza ar putea fi exact de ce ai nevoie! WebMD descrie aceasta planta efervescenta ca „un remediu pentru alergii”, mentionand ca 60% din mucegaiul din aerul din camera dispare la doar 6 ore dupa ce a fost adusa iedera engleza. Cei cu astm, alergii, sau dorinta de a respira mai curat, ar face bine sa isi procure o asemenea planta!

7. Curmalul pitic (Phoenix roebelinii) – Scor 7.8
Desi nu la fel de mare ca si rang pe scara de purificare ca si cei trei vecini ai sai palmieri, acesta nu trebuie subestimat. Intr-un mod foarte eficient si elegant, reuseste sa anime atat aspectul camerei dar si sa reduca concentratia de toxine chimice care plutesc in aer.

8. Ficusul Alii(Macleilandii Ficus) – Scor 7.7
Ficusul alii nu este la fel de puternic in a indeparta toxinele precum, sa zicem, planta de cauciuc, dar este un plus pentru orice casa sau birou in care lipseste aerul curat. Cu toate ca nu sunt greu de intretinut, exista avertizarea de a purta manusi in timp ce manipulati astfel de plante daca aveti alergie la latex.

9. Feriga Boston (Nephrolepis exalta) -Scor 7.5
Pe locul 9 in clasamentul NASA aceasta planta este din ce in ce mai populara. Racoroasa si relaxanta, feriga Boston a fost numita „cea mai eficient planta de filtrare a aerului”, de catre MetaEfficient.com pentru capacitatea ei de a expulza mucegaiul si toxinele din aerul interior. In plus, cu siguranta va da camerei tale un aer de padure!

10. Liliacul pacii (Spathiphyllum) – Scor 7.5
In finalul topului NASA gasim planta liliacul pacii. Tot ceea ce este necesar pentru a mentine aceasta frumoasa planta ucigasa de toxine din aer este multa apa si o cantitate modesta de lumina a soarelui. Mentineti aceste conditii si va veti trezi cu un purificator de aer natural care sta la munca 24/7.

 


frunzele plantelor palmierul areca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005856 (s)