News Flash:

Cu ce sa scapi de negi - Remedii naturiste, de efect

10 Martie 2018
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
negi

Negii sau verugile sunt excrescente cutanate de forme rotunde, aplatizate si de multe ori putin proeminente. Negii dau un aspect inestetic, mai ales atunci cand sunt localizati pe degete. Se intalnesc doua tipuri de negi: vulgari si seboreici. Verugile seboreice sunt localizate mai mult pe spate sau pe fata si sunt inchise la culoare.

Cand sunt localizati in apropierea zonelor sensibile ale corpului se recomanda sa intervenim numai cu remedii naturiste (in aceste situatii este imposibil de facut inghetarea sau alte proceduri cu substante chimice). Tratamentele din plante medicinale pentru eliminarea negilor sunt prima recomandare in cazul copiilor si a persoanelor cu pielea foarte sensibila.

Cele mai eficiente tratamente din plante pentru eliminarea negilor
Sucul celular galben de Rostopsaca sau Negelarita si sucul celular alb-laptos de Laptele cucului sau Laptele cainelui elimina rapid negii sau verugile

Tratamentul cu aceste sucuri celulare se face prin aplicarea directa pe neg sau veruga. Eficacitatea tratamentului este dovedita numai cu suc din planta proaspata si nu ne ajuta cu nimic planta uscata. De aceea, fiindca procedeul necesita numai planta proaspata este mai greu de realizat. Pentru a evita acest neajuns se poate recolta sucul de la planta proaspata si pastrata intr-o sticluta in care amestecam o treime glicerina cu doua treimi suc celular. Glicerina adaugata in preparat are rolul de a impiedica oxidarea rapida a sucului de rostopasca sau de laptele cucului. Cand se aplica sucul celular in amestec cu glicerina, tratamentul va dura mai mult, mai exact doua saptamani.

O alta planta medicinala care elimina cu succes negii este Armurariu, de la care folosim fructele preparate sub forma de tinctura in felul urmator: 20 g de fructe zdrobite macerate in 100 ml alcool de 70 de grade, timp de 7 zile, urmata apoi de filtrare. Se administreaza atat intern cat si extern astfel: 15 picaturi de trei ori pe zi (nu le dam copiilor deoarece contine alcool) si se fac aplicari locale pe neg cu tinctura obtinuta de trei ori pe zi, timp  cel putin 2 saptamani.
Tuia
Nu trebuie sa cumparati produsele gata preparate care si asa sunt destul de scumpe, ci mai bine preparati-va singuri remediul naturist pentru eliminarea acestor excrescente inestetice de pe piele. Se prepara tinctura de tuia in acelasi fel precum am preparat-o pe cea cu armurariu: 20 g de frunze cu mici conuri verzi de Tuia se lasa la macerat in 100 ml alcool de 70 de grade timp de o saptamana, dupa care se filtreaza. Cu acest preparat se fac aplicari direct pe neg, de trei ori pe zi, timp de minim 2 saptamani.

Sucul celular de Urechelnita 
(Argintura sau Iarba grasa) aplicat de mai multe ori direct pe neg conduce la eliminarea excrescentelor inestetice de pe piele.

Pentru negii mari, voluminosi, este nevoie de interventia dermatologului, iar uneori chiar a chirurgului. De asemenea trebuie sa mergeti la dermatolog pentru a vi se confirma daca ce aveti pe piele este neg sau altceva (batatura, lipom, cicatrice cheloida, alunita).

sursa: pentru-gospodine


negii verugile rostopsaca tuia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004887 (s)