News Flash:

De ce e bine sa inghiti cate un catel de usturoi dimineata, pe stomacul gol

4 Aprilie 2018
1395 Vizualizari | 0 Comentarii
ust

Usturoiul este un condiment popular in toata lumea, folosit pentru a oferi o aroma speciala mai multor preparate. Pe langa utilizarile sale gastronomice, acest aliment este celebru si datorita proprietatilor sale medicinale. Usturoiul poate preveni si trata un numar mare de boli.
Desi gustul si mirosul usturoiului nu sunt tocmai placute, consumul acestuia ne ofera numeroase beneficii. Astfel, nu trebuie sa ezitam sa incorporam usturoiul in dieta noastra zilnica.

Care este sursa beneficiilor usturoiului?
Usturoiul isi are originea in centrul Asiei. Acest aliment a fost folosit in medicina alternativa in India si Egiptul Antic inca din cel de-al treilea mileniu i.e.n. Timp de secole, numeroase culturi de pe glob au folosit usturoiul in scop medicinal.
Diferite popoare au profitate de beneficiile medicinale ale usturoiului, incluzandu-l atat in tratamente topice, cat si interne. Fiind recomandat de catre fiecare noua generatie, usturoiul a devenit un obiect de studiu pentru cercetatori.
De pilda, se stie ca usturoiul este un antibiotic natural foarte puternic, capabil sa lupte impotriva a sute de microorganisme care provoaca infectii si boli.


Mai mult, s-a demonstrat ca usturoiul are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale si poate trata boli ca artrita reumatoida, tulburarile gastrice, cutanate si mentale, precum si pierderea vitalitatii. In plus, usturoiul stimuleaza sistemul circulator si imbunatateste functionarea ficatului si a vezicii biliare.

De ce este usturoiul pe stomacul gol benefic?
 
Usturoiul poate fi consumat in orice moment al zilei. Insa diverse studii au demonstrat ca momentul ideal de a profita de beneficiile acestuia este imediat dupa ce ne trezim. Cu alte cuvinte, cel mai bine este sa consumam usturoiul pe stomacul gol.
Principalul beneficiu al consumului de usturoi pe stomacul gol este faptul ca in acest mod profitam de proprietatile depurative si detoxifiante ale acestui aliment, care stimuleaza eliminarea toxinelor si a deseurilor din organism. De asemenea, usturoiul sustine eliminarea parazitilor si previne tifosul.
Pe termen lung, servirea usturoiului pe stomacul gol o data pe zi ofera protectie organismului impotriva unor probleme de sanatate ca anumite forme de cancer, diabetul si depresia.
Usturoiul este bogat in antioxidanti si nutrienti care fortifica sistemul imunitar pentru a preveni infectiile si bolile. Consumul acestuia pe stomacul gol te ajuta sa combati virusurile, bacteriile, ciupercile si orice alt tip de microorganisme care pot ataca organismul uman.
Nu uita, pentru a beneficia de toate beneficiile usturoiului, trebuie sa il servesti crud. Desi usturoiul gatit nu este nociv, acesta poate avea cu pana la 90% mai putine beneficii decat cel crud. Este posibil ca aroma sa sa iti displaca, dar luand in considerare beneficiile, cu siguranta merita sa consumi usturoi crud.

Cum poti sa iti detoxifici organismul prin servirea usturoiului pe stomacul gol?
Principalul beneficiu oferit de consumul de usturoi crud pe stomacul gol este reprezentat de puterea sa detoxifianta. Acum a venit momentul sa adopti obiceiul zilnic de a consuma usturoi crud pe stomacul gol, astfel incat sa iti cureti organismul. Unele persoane sustin ca este nevoie sa consumam doi catei de usturoi pe zi, dar acestea se insala.
Pentru a amplifica efectele usturoiului si a-ti detoxifica mai repede organismul, te sfatuim sa iti incepi ziua cu doua lingurite de usturoi tocat sau pisat fin. Apoi, poti servi orice suc detoxifiant doresti. Asteapta 45 de minute inainte de a servi micul dejun.

Cateva sfaturi finale
Daca nu suporti gustul sau mirosul usturoiului, poti lua suplimente naturale pe baza de usturoi sub forma de capsule. Plafarele si farmaciile ofera o gama larga de asemenea suplimente.
Daca tii neaparat sa consumi usturoi crud, in stare naturala, poti ameliora gustul acestuia cu putina zeama de lamaie sau mestecand o frunza de menta. Vei profita de toate beneficiile usturoiul, fara a experimenta respiratie urat mirositoare sau un gust remanent neplacut.
Pentru a profita de toate beneficiile prezentate in acest articol, incepe-ti ziua cu salate, smoothie-uri, preparate pe baza de carne si alte retete sanatoase.
 


usturoiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006679 (s)