News Flash:

Daniel Toda, deputat ales pe listele USR Timis a demisionat din formatiunea condusa de Catalin Drula

27 Iunie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Toda

USR pare ca ramane fara parlamentari, sau cel putin asa se vede dupa ce mai multi membri au ales sa isi dea demisia si sa se inscrie in partidul REPER condus de Dacian Ciolos. Este si cazul lui Daniel Toda, parlamentar ales pe listele USR Timis. Intr-o postare publicata pe o retea de socializare, parlamentarul sustine ca a luat decizia de a pleca din USR pentu a se alatura unui nou proiect politic. Parlamentarul considera ca in aceste momente USR s-a indepartat de la pozitionarea politica cu care a plecat la drum, iar din aceste considerente doreste sa nu mai faca parte din formatiune:

” Exista momente in viata cand trebuie sa luam decizii pe care, oricat am incerca, nu le mai putem amana. 
Am devenit membru al Platformei Romania 100 inca din momentul lansarii sale. Ulterior, m-am inscris in PLUS chiar de la inceputuri si am activat comunitatile din Lugoj, Deta ori Sag; am dezvoltat alaturi de colegii mei infrastructura IT a partidului si primele proiecte dedicate tinerilor din Timis. Atunci mi-am promis sa nu devin vreodata un politician autohton clasic, adica unul care traieste doar vanzand iluzii, nu tine seama de cei care l-au votat si isi vede strict de interesul sau ori de al unui cerc restrans de colegi care considera ca partidul exista doar pentru ei. 
USR nu este un partid clasic, precum cele care au guvernat Romania in ultimele trei decenii. Cu toate acestea, USR este astazi departe de a mai reprezenta o miscare capabila sa implementeze politicile publice pe care le-a scris in programe, power point-uri si candidaturi. Mai mult de atat, directia partidului este una tot mai divergenta fata de obiectivele asumate de USR in timpul framantarilor sociale din 2017-2018 sau imediat dupa varful atins in 2019. 
Astfel ca in ultima perioada am simtit tot mai mult ca imi incalc promisiunea facuta atat mie, cat si celor care m-au ales. Poate sunt un visator, insa cred ca un lider trebuie sa isi asculte echipa. Cu atat mai mult, un lider politic trebuie sa ii asculte nu doar pe membrii partidului care ii sunt alaturi, dar si pe cetatenii care i-au acordat increderea prin vot. Acesta este crezul meu si ma regasesc numai alaturi de oamenii care il impartasesc. L-am gasit in PLUS si l-am pierdut in USR.
Parasesc USR cu greu: in ciuda tuturor celor scrise mai sus, am intalnit aici oameni dedicati, seriosi, altruisti, care incearca cu toata puterea sa schimbe mentalitati si, incet, sa schimbe Romania. Totusi, sunt din ce in ce mai putini, iar vocea lor are din ce in ce mai slabe reverberatii la nivelul politicii partidului. (...). explica fostul deputat USR pe o retea de socializare.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004964 (s)