News Flash:

Dancila: Adoptam proiectul de garantare a pachetelor turistice. Turistul sa fie 100% protejat

2 August 2018
604 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Executivul va adopta, joi, un act normativ privind garantarea pachetelor de servicii turistice astfel incat „turistul sa fie 100% protejat” , a anuntat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.
“Un act important pe care il vom adopta astazi se refera la garantarea pachetelor de servicii turistice in deplina concordanta cu directiva europeana in domeniu. Am plecat de la premisa ca turistul trebuie protejat, aceasta este acum principala noastra preocupare. Romanii isi fac planuri de vacanta, fac economii pentru a-si petrece cateva zile fara griji. Este datoria noastra sa gasim modalitati de garantare deplina a banilor pe care cetatenii ii rezerva pentru zilele de vacanta. Este un proiect discutat in detaliu cu operatorii din turism, cu ANPC si cu reprezentantii Comisiei Europene. Solutiile pe care le-am introdus in acest act normativ, pentru ca turistul sa fie 100% protejat sunt: polite de asigurare, scrisori de garantie bancara si un fond mutual. Ministerul Turismului a avut discutii cu asiguratorii care au pregatit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agentiile de turism", a spus premierul.

Ea a precizat ca actul normativ prevede si procedura speciala de repatriere a turistilor aflati in dificultate.

„Pentru ca multi romani aleg sa isi petreaca vacantele in afara tarii, acest act normativ prevede si procedura speciala de repatriere a turistilor aflati in dificultate. Asadar, nu vom mai avea cazuri in care romanii sa fie abandonati in diferite colturi ale lumii”, a adaugat Dancila.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004963 (s)