News Flash:

Daca pepenele pe care l-ai cumparat are miezul crapat si seminte albe, arunca-l imediat! E un pericol pentru sanatatea ta! Uite care este secretul pe care vanzatorii nu vor sa il afli

11 Mai 2017
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
pepenele

Vara e sezonul pepenilor iar unii producatori sunt dispusi sa foloseasca chimicale periculoase pentru a obtine pepeni mai mari si mai repede.

Fermierii din China au inceput sa foloseasca un produs chimic in cultivarea plantelor, numit forchlorfenuron, cu de regulator de crestere. Substanta are proprietatea de a creste dimensiunea pepenelui cu 20%, intr-un timp mai scurt, majorandu-le profitul.

 

Desi nu e cancerigena, substanta are efecte citoxice dovedite la nivelul celulelor organismului si poate provoca intoxicari severe la nivelul pielii, gurii sau sistemului respirator, daca e ingerata. Poate creste mortalitatea nou-nascutilor si poate provoca leziuni ale stomacului.

In cazul pepenilor, cresterea accelerata provoaca craparea miezului in interior si creste numarul de seminte albe, pentru ca acestea nu au timp sa se maturizeze. In cazuri extreme, pepenele poate chiar exploda.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006735 (s)