News Flash:

CUTREMUR PUTERNIC! Sunt si victime

6 Ianuarie 2017
1911 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur1
Un seism cu magnitudinea 5,3 s-a produs vineri in provincia Fars din sudul Iranului, patru muncitori afgani au fost ucisi, iar autoritatile au declansat operatiuni de cautare a unor alte potentiale victime in aceasta regiune muntoasa, relateaza televiziunea iraniana de stat, citata de Reuters si AFP.
Epicentrul seismului, produs la ora locala 06:33 (02:33 GMT), a fost localizat la 53 de km sud-vest de orasul Jahrom, potrivit Institutului american de geofizica (USGS), care a stabilit magnitudinea cutremurului de pamant la 5,3. Media iraniana a transmis ca seismul a avut o intensitate de 5,1 pe Richter.
Patru afgani care locuiau si munceau la o ferma din zona rurala Saifabad, in apropiere de orasul Khonj, au fost ucisi, a indicat televiziunea iraniana de stat. Potrivit AFP, afganii se aflau in locuinta lor in momentul producerii seismului.
Guvernatorul provinciei Fars, Mokhtar Abbasi, a declarat pentru televiziunea iraniana ca echipele de salvare cauta si alte potentiale victime.
Potrivit agentiei oficiale de stiri Irna, citata de Reuters, trei persoane au fost ranite, fiind duse la spital.
Iranul, care este zona de intalnire a unor falii tectonice majore, este zguduit frecvent de cutremure de pamant cu magnitudine puternica. In ultimii ani au avut loc seisme devastatoare in aceasta tara. Cel mai recent s-a produs in 2003 in sud-estul orasul Bam omorand peste 25.000 de persoane.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005235 (s)