News Flash:

ALERTA PENTRU EUROPA! Mai multe tari sunt impanzite de jihadisti!

4 Ianuarie 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
Autoritatile din Tunisia au intocmit o lista cu 2.929 de tunisieni suspectati de legaturi cu grupari jihadiste si care in prezent se afla in alte tari, cateva sute dintre ei fiind in Europa. 

Anuntul a fost facut de ministrul tunisian de interne, Hedi Majdoub, care a precizat ca alti aproximativ 800 de astfel de indivizi au revenit in Tunisia, circa 300 dintre ei fiind 'foarte periculosi'.

Aproximativ jumatate dintre cei 2.929 se afla in Siria, circa 500 in Libia, alti aproximativ 150 in Iran si inca vreo 400 in diverse tari, majoritatea europene. Oficialul tunisian a mai mentionat ca in randurile acestor fanatici se regasesc si numeroase femei. 

Tunisia - tara unde a inceput asa-numita 'Primavara araba' si practic singura unde aceasta miscare a condus la instalarea unui regim democratic - a devenit principala sursa de unde isi recruteaza adepti jihadisti cum sunt cei din gruparea Statul Islamic.

Estimarile ONU le depasesc pe cele ale guvernului de la Tunis si fac referire la circa 5.500 de tunisieni care s-au alaturat jihadistilor. Printre ei s-a numarat si Anis Amri, autorul atacului terorist comis la un targ de Craciun la Berlin, conform unei inregistrari video el jurand credinta gruparii Statul Islamic. Amri a intrat in Germania ca refugiat, dar cererea de azil i-a fost respinsa. Insa nu a putut fi repatriat, intrucat autoritatile tunisiene nu au colaborat cu cele germane in acest caz.

autoritatile tunisia tunisieni suspectati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006554 (s)