News Flash:

Cuperoza: cauze, simptome si remedii naturiste

5 Februarie 2018
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
cuperoza

Cuperoza este o afectiune cronica, incurabila, care apare pe tenul adultilor. Vestea buna este ca simptomele cuperozei pot fi controlate prin medicatie.

Cauza care determina aparitia cuperozei este momentan necunoscuta, la fel ca si tratamentul pentru vindecarea acestei boli.

Netratata corespunzator, cuperoza se agraveaza pe masura ce timpul trece. Multi oameni confunda simptomele acestei afectiuni dermatologice cu cele ale acneei ori ale iritatiilor si eczemelor asa ca e bine sa stii simptomele cuperozei pentru a o putea depista rapid.

Simptome cuperoza
Inrosirea pielii din zona fetei, dar si a gatului si decolteului, asociata cu bufeuri intense. Zona nasului si obrajii sunt cele mai afectate. Pielea revine la culoarea sa, de regula, dupa 5 minute.
Roseata persistenta intr-o anumita portiune a pielii, cauzata de dilatarea a unor sute de vase de sange de la nivelul pielii.
Sensibilitate majora la stimuli fizici precum atingerea pielii ori expunerea la razele soarelui. Adesea aceasta sensibilitate este atribuita tenului sensibil, insa este, de fapt, un simptom al cuperozei.
Mici pete iesite in relief, care pot fi confundate cu cosurile. Diferenta dintre un ten acneic si unul cuperozic consta in faptul ca pe tenul acneic apar si punctele negre, care nu sunt prezente in cazul cuperozei.
Vase sanguine inflamate, mai ales pe nas si pe obraji.
Arsuri la nivelul pielii
Piele uscata
Probleme oculare precum conjuncivita ori umflarea si inrosirea pleoapelor
 

Cauze cuperoza
Cauza concreta a aparitiei cuperozei nu a fost inca identificata, insa specialistii sustin ca aceasta apare odata cu anormalitatile aparute la nivelul vaselor de sange ale pielii. Ce determina inflamarea acestor vase si dilatarea lor excesiva nu se stie. Un risc major de dezvoltare a cuperozei il au si persoanele cu o piele foarte deschisa la culoare.

Specialistii au descoperit ca exista o legatura intre bacteria Helicobacter pylori, care apare la nivelul stomacului si al duodenului, si aparitia cuperozei. Se fac inca studii cu privire la acest subiect, insa se pare ca aceasta bacterie joaca un rol important in dezvoltarea cuperozei.

Si mostenirea genetica ne predispune la cuperoza, 40% dintre pacientii diagnosticati cu aceasta afectiune dermatologica avand rude apropiate cu aceeasi problema.

 
Factori declansatori cuperoza
Exista o serie de factori care declanseaza ori agraveaza simptomele specifice cuperozei, favorizand vasodilatatia la nivelul dermului – Afla despre ce este vorba, pentru ii putea evita!

Consumul de alimente fierbinti
Consumul de bauturi fierbinti
Cofeina
Alimentele picante
Produsele lactate
Temperaturile extreme
Razele soarelui
Vantul si umiditatea crescuta
Stresul, anxietatea, furia ori rusinea
Efortul intens
Baile fierbinti si sauna
Consumul de alcool
Hipertensiunea
Febra
Anumite tratamente medicamentoase

 

Remedii cuperoza
In afara de tratamentul medicamentos prescris de medicul dermatolog pentru cuperoza ori tratamentul cu laser, exista o serie de remedii simple, pe care le poti pune in aplicare de una singura.

Adopta o dieta sanatoasa – o dieta bogata in fructe si legume, care au compusi cu proprietati antiinflamatoare, precum si in grasimi sanatoase si in proteine de calitate va ameliora problema ta. Poti adauga in regimul tau alimentar si condimente cu proprietati antiinflamatoare precum turmericul si ghimbirul.  

Masca pe baza de castravete – mastile de fata facute din castravete calmeaza inflamatia tenului, dar ofera si o senzatie racoritoare, care combate vasodilatatia de la nivelul pielii.

Compresele cu musetel – aplicarea unor comprese cu ceai de musetel ori cu ulei esential de musetel vor estompa roseata cu care se confrunta persoanele care sufera de cuperoza
 

Uleiul de arbore de ceai – uleiul de arbore de ceai are proprietati antiinflamatoare, dar si antiseptice, care pot combate simptomele cuperozei. Foloseste acest ulei direct pe zona cu probleme.

Ceaiul verde – masarea fetei si a gatului cu un pliculet folosit de ceai verde este extrem de eficienta pentru persoanele care sufera de cuperoza. Efectul antiinflamator, dar si antioxidant al ceaiului amelioreaza simptomele acestei afectiuni.


cauze cuperoza remedii cuperoza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1088 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004544 (s)